In urma cu mai multi ani, oradeanul Lucian Blana a citit un articol despre castravetele amar, astfel ca de atunci s-a gandit sa inceapa o afacere agricola cu o astfel de cultura. “Am citit despre un castravete care ar scadea glicemia. Ca inginer horticol m-am gandit ca ar fi o cultura buna care ar ajuta oamenii, si in acelasi timp o cultura profitabila”, ne-a marturisit ing. Lucian Blana Primele seminte le-a cumparat din Nepal, cu 100 de euro.

A inceput sa cultive castravetii amari intr-o sera mica din Oradea, dupa care si-a extins cultura in satul bihorean Roit, unde a ajuns sa cultive “insulina verde” chiar si pe 2.000 de metri patrati. “Am pornit cu niste seminte din Nepal. Le-am cultivat si la inceput m-am mirat de plasticitatea ecologica a acestui castravete. Nu are boli, nu are virusi. Spre deosebire de castravetii obisnuiti nu are probleme, ceea ce m-a mirat foarte mult. Productia nu este asa de mare. Face doar cativa castraveti pe planta, iar semintele germineaza destul de greu. Acestea ar fi singurele incovenientele”, ne-a povestit Lucian. Oradeanul s-a axat mai mult pe vanzarea de seminte si pulbere, dar vinde si castraveti amari, atat in pietele din Oradea cat si pe cunoscute site-uri de vanzari.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Keepsmiling4u / Shutterstock