Proiectul Versus, lansat in primavara acestui an de agentia TMT PR, fondata de Mirela Scarlat, isi propune sa aduca acel continut video "wow" prin care campaniile brandurilor se pot diferentia "intre cele 5 miliarde de filmulete care ne bombardeaza zilnic pe Facebook".

Mirela Scarlat, 35 de ani, a lansat in urma cu noua ani agentia TMT PR, specializata pe zona companiilor din industria agribusiness, sanatate sau constructii. In primavara acestui an a lansat proiectul Versus, ”o evolutie naturala aparuta din dorinta de a putea servisa si partenerii mari, brandurile puternice ce doresc acel <<altceva>> sau <<wow>>”, povesteste Mirela Scarlat.

”De noua ani noi ne adresam companiilor mici si medii si suntem onorati de cate ori un client ne gireaza cu increderea sa dar, ca orice comunicator, intotdeauna am visat si la proiectele acelea <<stralucitoare>>, care nu merg pe un drum deja batatorit, ci deschid noi posibilitati. Este un soi de pariu pe care majoritatea companiilor din nisa noastra nu sunt dispuse sa si-l asume si pe buna dreptate. In Versus am adus impreuna ceea ce este acum actual in comunicare – puterea bloggerilor de a aproba produse si branduri, comunicarea video online, native advertising si video marketing”, explica Mirela.

Initial, proiectul s-a numit ”Bloggeri in laborator”, in cadrul caruia bloggerii experimentau produsele si le supuneau la diferite probe, similar cu scenariul din emisiunea ”MythBusters” (Distrugatorii de mituri), difuzata pe postul Discovery.

”Apoi a venit Alma, regizorul filmarilor noastre si ne-a sugerat sa fim mai amuzati, ca cei de la Buzfeed.com. Mi-a placut ideea si am cautat un nou logo si un nou nume adaptat acestei variante. Asa s-a nascut Versus. M-am simtit inspirata si de Simona Tache si Mihai Radu de la <<Batai in Dialog>> si iata cum cei 4 actori se dueleaza in serialul Versus in aptitudini fizice de tip rapiditate sau dibacie”, spune Mirela.

Versus este un serial video dedicat canalului Facebook in care vedetele sunt patru bloggeri renumiti din domeniile culinar si lifestyle. Ei sunt impartiti in echipa baietilor si echipa. In fiecare episod cele doua echipe primesc o provocare, iar la final publicul voteaza castigatorii. Provocarile sunt menite sa fie amuzante dar sa reprezinte testarea unui produs comercial. Diferenta fata de o testare clasica de produs este ca in Versus produsul este testat din alte puncte de vedere decat cele la care te-ai astepta in mod obisnuit.

”De exemplu, la bomboanele acelea <<neserioase de ciocolata>> testul a fost sa vedem care echipa poate sa manance mai multe cu betisoare chinezesti”, detaliaza Mirela.

Costurile fixe sunt de aproximativ 2.500 de euro, incluzand mobilarea unui birou adaptat nevoilor filmarii proiectului, echipamentele de filmare si recuzita pentru filmarile deja realizate. La acestea se adauga o serie de costuri pentru fiecare episod in parte. Proiectul se adreseaza clientilor din FMCG, IT&C si bricolaj.

”Asta pentru ca in filmulet ne trebuie produse pe care sa le putem testa din punct de vedere tactil, miros, gust. Trebuie sa fie produse perisabile si de dimensiuni relativ mici cu care actorii nostri sa poata sa se joace. Sa nu uitam ca in Versus bloggerii sunt supusi la teste de dibacie si viteza de reactie. Sau cel putin asa am pornit la drum dar cine stie ce turnura pot lua lucrurile”, mai spune fondatoarea TMT PR.

Cat costa un episod in proiectul Versus

Echipa a realizat doua episoade din serial, obiectivul fiind semnarea unui sezon intreg. ”Interesul este foarte mare, insa momentan suntem in stadiul de integrare al proiectului in cadrul strategiei de comunicare a partenerilor”, declara Mirela.

Un episod, in functie de beneficiile oferite, poate costa intre 600 si 1.400 euro.

”Planul este sa crestem mult in online, iar apoi sa iesim in offline cu proiectul si sa ne adresam pesoanelor fizice. Dar pentru asta am nevoie de o sustinere, in parteneriat”, sustine Mirela.

Aceasta mai spune ca Romania se supune trendului general de comunicare, discutia fiind centrata in jurul lungimii potrivite de video.

”Sa ne uitam la cifre: acum sunt 8,4 milioane de romani activi pe Facebook, iar videoclipurile reprezinta viziunea centrala in strategia de dezvoltare a acestui canal, daca ne luam dupa comentariul lui Zuckerberg din 2014 care a zis ca <<in 5 ani cea mai mare parte din comunicarea Facebook va fi video>>. In 2014 aveau 1 bilion vizualizari zilnice video iar spre final de 2015 au ajuns la 8 bilioane”, conchide Mirela.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri