1. Startup.com

Startup.com este un film documentar din 2001. Filmul analizeaza cresterea si descresterea start-up-ului GovWorks, care a ajuns la 60 de milioane de dolari cu Hearst Interactive Media, fondul de investitii New York si Sapient. Este o poveste moralizatoare despre modul in care prieteniile pot fi distruse cu usurinta de parteneriatele de afaceri. Subiectele principale cuprind cresterea de capital, competentele antreprenoriale, team building si abilitatile de management.

Sursa video: YouTube

2. Catch Me If You Can

Bazat pe un caz real, Catch Me If You Can este un film clasic, care prezinta calatoria antreprenoriala. Filmul atinge teme importante, cum ar fi rezolvarea problemelor de creativitate, transformarea unei situatii proaste in ceva bun si cum sa ajungi sa ai succes. Subiectele acoperite includ abilitati antreprenoriale, creativitate si inovatie, perseverenta, viziune de afaceri si tehnici in vanzari.

Sursa video: YouTube

3. Lord of War

Daca iti place comedia neagra cu un pic de actiune, Lord of War este un film pe care trebuie sa-l vizionezi. Filmul este despre viata lui Yuri Orlov ( Nicolas Cage), un imigrant din Ucraina care decide ca poate avea succes prin comertul ilegal de arme. Lasand moralitatea deoparte, Yuri, cu ambitia, tenacitatea si capacitatea de a tolera riscul, a demonstrat care sunt calitatatile de care are nevoie un antreprenor de succes. Acest film patrunde profund in subiecte precum, competente antreprenoriale, gestionarea crizelor, tehnici de negociere, loialitatea clientilor, strategii competitive si geopolitica.

Sursa video: YouTube

4. Wall Street

Wall Street prezinta prin ochii lui Bud Fox ( Charlie Sheen), un agent de bursa ambitios, viata economica de pe strada Wall Street din New York City. Personajul principal arata cat de usor poti obtine stilul de viata plin de farmec pe care il au oamenii bogati. Daca ati avut impresia ca The Wolf of Wall Street a fost prea exagerat, acest film este o versiune mai social-critica. Subiectele acoperite includ corporate, administrarea portofoliului, pietele de capital, principiile de drept in investitii, fuziuni si achizitii, evaluari ale companiei si etica in afaceri.

Sursa video: YouTube

5. Rogue Trader

Acest film din 1999 este bazat pe un caz real a unui angajat, care de unul singur a distrus Banca Barings, cea mai mare banca din Anglia. Filmul arata cum banii conduc comportamentul oamenilor si serveste ca o poveste moralizatoare despre oamenii care presupun in mod fals ca puterea si banii ii fac indispensabili. Subiectele acoperite includ instrumentele financiare, evaluarea corporativa, raportarea financiara, pietele de capital, pietele emergente si etica in afaceri.

Sursa foto: YouTube

6. Twelve Angry Men

Twelve Angry Men este o drama cu mai multe straturi de perspectiva asupra conducerii, psihologiei comportamentului de grup, precum si a sistemelor de valori conflictuale. Filmul merita vizionat pentru ca te lasa sa te gandesti la modul in care iei decizii importante. Subiectele acoperite includ tehnici de negociere, metode de persuasiune, rezolvarea conflictelor si construirea unui consens.

Sursa video: YouTube

7. Office Space

Aceasta comedie americana satirizeaza cultura corporativa a unei companii de software din anii 1990, prezentand relatiile de munca si politica de birou. Este o comedie buna, care te face sa te gandesti la leadership, tehnici de team building, dezvoltarea carierei, echilibrul dintre viata profesionala si personala.

Sursa video: YouTube

8. The Godfather trilogy

Trilogia The Godfather este probabil cel mai bun film din cinema pentru antreprenori, subliniind de ce relatiile si construirea retelelor conteaza, de ce ajutarea oamenilor se preteaza la o afacere buna si de ce intelegerile cu concurenta nu sunt negociabile. Filmele sunt distractive si acopera subiecte precum, strategii competitive, aliante, fuziuni, achizitii si succesiune corporativa.

Sursa video: YouTube

9. The Usual Suspects

The Usual Suspects este un thriller psihologic in care este prezentata povestea unui grup de criminali profesionisti, care se intalnesc in aceeasi sectie de politie si decid sa faca o echipa pentru a comite un jaf profitabil. Filmul exploreaza teme, cum ar fi consolidarea de leadership, putere, influenta si strategia de afaceri pe termen lung, care servesc o perspectiva valoroasa pentru antreprenori, dar si aspiranti.

Sursa video: YouTube

10. Enron: The Smartest Guys in the Room

Filmul documentar din 2005 se bazeaza pe bestseller-ul cu acelasi nume scris de reporterii Bethany McLean si Peter Elkind. Filmul prezinta unul dintre cele mai mari scandaluri de afaceri din istoria Americii, mai exact prabusirea Enron Corporation. Documentarul este considerat provocator si totodata socant ilustrand coruptia corporatista moderna, diversificarea off-shore si problemele de etica in afaceri.

Sursa foto: YouTube

Sursa foto: Shutterstock.com