Milioane de oameni viseaza sa-si inceapa propria afacere. Dar, desigur, ajung sa aiba succes doar cei ce reusesc sa treaca peste zeci de obstacole. Potrivit Entrepreneur, majoritatea renunta la idee inainte de a incepe ceva, pentru ca se gandeste ca are nevoie de bani, dar nu dispune de ei. Cu toate acestea, ia in considerare ca exista imprumuturi, granturi si alte optiuni de strangere de fonduri disponibile pentru a obtine bani pentru inceput. Faptul ca nu ai bani, nu poate fi o scuza ca ai renuntat la idee, mai ales daca ai incredere ca ideea ta este una profitabila.

De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere

Pentru inceput ar trebui sa stii pasii formali necesari pentru a incepe o afacere si care dintre acestia costa.

Planificare. Va trebui sa ai un plan de afaceri si un model financiar, poti face acest lucru si pe cont propriu, gratuit.

Licenta de afaceri. Daca planifici sa ai un parteneriat, un SRL sau o corporatie, va trebui sa ai nevoie de cateva acte, iar pretul acestora difera in functie de licenta dorita.

Un site web. In zilele de azi, gasesti site-uri gratuite pe care le poti utiliza, cum ar fi Wordpress. Vei investi doar timp pentru a produce primul site.

Marketing. Sunt multe tactici cu adevarat eficiente, care pot fi efectuate doar cu o investitie de timp. Social media marketing, SEO si content marketing, pot fi elementele principale cu care ai incepe o afacere.

Echipamente. Birourile, echipamentele si alte piese necesare unui angajat, pot fi costisitoare, dar nu toate companiile au nevoie de ele.

Produse. In cele din urma, toate intreprinderile au nevoie sa vanda ceva, ceea ce inseamna ca, de obicei, unele investesc acum pentru a avea un profit in timp. Cu toate acestea, multe servicii pot fi efectuate cu o investitie de timp, nu neaparat de bani.

idei de afaceri profitabile

Idei de afaceri pe care le poti incepe cu putini bani

1. Creatii proprii

Sunt creatii personale, cum ar fi arte si meserii, care iti poti asigura un profit considerabil. De exemplu, daca esti pictor, iti poti vinde lucrarile pe diferite platforme, cum ar fi eBay, Amazon sau Elefant.ro.

2. Servicii la domiciliu

Aceste servicii nu necesita niciun ban in avans, pentru ca sunt intangibile. Daca lucrul se desfasoara in casele clientilor, nu vei avea nevoie de un sediu fizic pentru afacerea ta. De exemplu, ai putea incepe o intreprindere care ofera servicii de babysitting sau ingrijirea animalelor de companie.

3. Reparatii sau servicii de baza

Daca ai o abilitate specifica, ai putea sa o folosesti ca principala sursa de venituri pentru afacerea ta. De exemplu, daca esti bun la lucrurile casnice, ai putea oferi astfel de servicii celor ce nu se pricep si au nevoie de ajutor in casa. La fel ca si serviciile la domiciliu, nu este nevoie de un sediu fizic si nici de mari investitii, poate doar uneltele sau echipamentele necesare.

4. Consultanta

Multi angajati se gandesc sa devina antreprenori numai dupa ce au mai multi ani de experienta profesionala. Gandeste-te la domeniul in care muncesti si vezi cat de mult ai reusit sa inveti pana la acest moment. Profesionistii in curs de devinire sau proprietarii unor afaceri aflati la inceput vor plati pentru a le oferi o analiza sau o opinie. Consultanta este un serviciu care costa doar timp si poate fi valoroasa.

5. Revanzare

Ideaa din spatele revanzarii este simpla, achizitionezi produse si le vinzi altor persoane. Ai posibilitatea sa utilizezi dropshipping sau wholesaling pentru a achizitiona aceste produse. Cu dropshipping-ul, livrezi direct de la producator si generezi un profit mai mic, dar nu ai nevoie de o investitie mare la inceput. Cu wholesaling-ul, vei avea nevoie de mai multi bani si spatiu de depozitare la inceput, dar vei genera mai mult profit si vei avea mai mult control.

6. Micro-antreprenoriat

Iti poti construi o afacere mica folosindu-te de propriile oportunitati. De exemplu, ai putea sa conduci pentru un serviciul cum este Uber-ul sau sa-ti inchiriezi casa prin AirBnB. Poti gasi servicii similare, care utilizeaza ceea ce ai deja.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri