Prea multi antreprenori se concentreaza pe ideea lor si nu pe finantele lor. Analizand cu atentie de ce startup-urile nu reusesc sa evolueze, vei observa ca cele mai intalnite probleme sunt lipsa inovatiei, gestionarea defectuoasa a resurselor financiare, angajarea persoanelor nepotrivite, incapacitatea de a accesa capitalul, incapacitatea de a se adapta mediului de afaceri in schimbare si la politicile de imigrare.

Majoritatea intreprinderilor mici se nasc in urma unei idei grozave si ar fi pacat ca acestea sa nu aiba succes. Pentru a fi profitabile, startup-urile ar trebui sa puna in aplicare urmatoarele trei planuri strategice de finantare cat mai curand posibil, potrivit Entrepreneur.

1. Trebuie sa faci o analiza a fluxului de numerar a companiei

Desi nu toti proprietarii de mici intreprinderi au cunostinte financiare, majoritatea sunt interesati in mod natural de banii care intra sau ies din afacerea lor. Un antreprenor tipic care are o mica afacere iti poate spune ca, cumpara un produs la pretul X si il vinde la pretul Y cu un profit, dar restul sumelor de bani suplimentare, cheltuieli recurente si fixe sau imprumuturile, sunt adesea ignorate.

Este esential sa echilibrezi incasarile si cheltuielile si sa mentii o stabilitate rezonabila de numerar in orice moment. Un sistem eficient pentru fluxul de numerar te va ajuta sa gestionezi fondurile pentru a acoperi costurile operationale si facturile si pentru a te ajuta sa anticipezi eventualele probleme in viitor.

2. Angajeaza un consultant pentru anumite servicii

Este imposibil ca un startup sa fie bun la tot, motiv pentru care incercarea de a avea angajati cu norma intreaga pentru a acoperi fiecare functie este o greseala. Comparati costurile pe care le implica angajatii cu norma intreaga cu costurile serviciilor oferite de un consultant. De exemplu, poti salva resurse financiare si sa obtii rezultate mai bune prin incheierea unui contract de colaborare cu un consultant pe o perioada scurta de timp pentru servicii profesioniste de marketing.

3. Trebuie sa ai o disciplina financiara

In general, disciplina financiara nu este doar o politica de afaceri, ci un obicei pe care proprietarii de intreprinderi mici ar trebui sa-l inoveze cu pasiune la fel cum au facut cu ideea lor originala. Ai nevoie de un buget anual complet si bine calculat care sa contabilizeze perioadele fara profit si sa anticipezi cheltuielile periodice de capital. Fii realist atunci cand faci planul cheltuielilor si nu cheltui niciodata mai multi bani decat ai bugetat.

Pentru cei care au un startup, spre deosebire de o corporatie mare, elementul uman poate fi, de asemenea, o distragere de la disciplina financiara. Nu acorda imprumuturi prietenilor, partenerilor de afaceri sau membrilor familiei pe baza de incredere, ci pe capacitatea de a returna banii.

Fii atent la tot ce se intampla in compania ta si fii la curent cu toate noutatile din lume ca sa te adaptezi noilor schimbari. Vei reusi sa ai o afacere de succes doar daca iti vei dori cu adevarat.

Sursa foto: marvent / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri