Timp de 25 de ani Cofidis si-a pastrat suprematia pe piata serviciilor ce ofera credite de consum la distanta, fiind prima institutie nebancara ce propune clientilor acest tip de servicii.
Prezent in noua tari, printre care si Romania, Cofidis a inregistrat in anul 2006 peste 71.000 de conturi nou deschise numai prin intermediul internetului.

Creat in anul 1982, Cofidis lanseaza pentru prima data pe piata conceptul de credit la distanta prin intermediul serviciilor de telefonie, sprijinandu-se pe experienta celor doi actionari principali 3 Suisses International (3SI) si Cetelem.

Capitalul investit de grupul francez la inceput a fost de 50 de milioan de de franci iar pana la sfarsitul primului an de activitate Cofidis a reusit datorita serviciilor propuse sa isi dubleze capitalul atingand astfel 100 de milioane de franci, iar in numai cinci ani capitalul social a ajuns la 190 de milioane de franci.

In 1983 Cofidis a lansat pe piata peste 100.000 de carduri de credit „4Etoiles”, fiind singura companie din Franta care a oferit clientilor sai servicii de credit de consum la distanta.

In 1984, la numai doi ani dupa ce a fost infiintat, Cofidis a deschis prima filiala in afara hexagonului. Alfigen a fost creata in Belgia prin intermediul 3 Suisse International si in scurt timp preia numele grupului principal devenind Cofidis Belgia. Succesul de care s-a bucurat, i-a incurajat pe fondatori sa isi extinda reteaua si in alte tari. Astfel, in 1990 este infiintat Cofidis Spania (Finadis), urmat in 1996 de Cofidis Portugalia si Cofidis Italia (Vecofin).

Modificarea logo-ului, lansarea site-ului www.cofidis.fr in 1997 si odata cu acesta si a serviciilor prin intermediul internetului a permis extinderea grupului si in Europa de Sud- Est. In consecinta, in 2003 Cofidis isi deschide prima filiala in Grecia, urmata in 2004 de Republica Ceha si in 2005 de Ungaria.

Cele sapte filiale au reusit sa aduca grupului castiguri de 5,4 miliarde de euro. Cofidis numara la sfarsitul anului 2005 peste sapte milioane de clienti, 10,6 milioane de conturi deschise si 2.335 de colaboratori.

In 2006 Cofidis a intrat si pe piata din Romania, fiind prima institutie nebancara care ofera clientilor sai credite la distanta. Activitatea Cofidis Romania consta in vanzarea si gestionarea la distanta a produselor si serviciilor financiare, simple si flexibile, adaptate diferitelor nevoi ale consumatorilor. Datorita multiplelor modalitati de contact telefon, internet, posta sau fax, Cofidis asigura accesul rapid si simplu la serviciile sale.

In prezent, Cofidis isi pastreaza pozitia de lider pe piata creditelor de consum la distanta si propune clientilor sai o gama de servicii diversificata: credit permanent, imprumuturi amortizabile sau carti de credit Cofidis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri