In timp ce furnizorii de servicii wireless cheltuiesc milioane de dolari pentru a raspunde cererilor si problemelor abonatilor, companii ca LogMeIn Inc, care permite rezolvarea de la distanta a problemelor utilizatorilor de smartphone-uri de catre profesionisti, si SANPin Software Inc, care automatizeaza cele mai multe dintre plangerile des intalnite ale clientilor, incep sa isi gaseasca folosul.
“Apelurile devin din ce in ce mai complexe si dureaza din ce in ce mai mult”, spune Bob Lewis, director executiv pentru SNAPin. “Clientii au micile PC-uri in mana. Sa-i ghidezi (prin problemele lor) este o provocare fascinanta”, a adaugat acesta.

Pentru industria telefoanelor mobile, costurile din plangerile clientilor pot spori repede. In medie, un client va suna de patru sau de cinci ori pe an, la costul de 12 dolari pe apel, potrivit lui Roger Entner, sef pe segmentul de comunicatii in cadrul companiei de analiza IAG Research.

Jucatorii mari din industia de telecomunicatii cheltuiesc intre 40 si 60 de dolari pentru servicii de costumer care, aceasta fiind a treia dintre cele mai scumpe cheltuieli pe care le fac, considera Entner.

Un inconvenient major pentru companii este returnarea smartphone-urilor de catre clientii care cred ca aparatele s-au stricat pentru ca nu stiu cum sa le utilizeze adecvat. Atunci treaba companiilor ca LogMeIn este sa ii indrume pe utilizatori, astfel incat ei sa nu renunte la telefoanele cu functii complexe.

LogMeIn, companie cu sediul in Woburn, a dezvoltat un program care permite accesarea unui calculator de la distanta. Software-ul este de obicei folosit de marile corporatii, sau de tehnicienii IT. Utilizatorii de smartphone-uri, care de cele mai multe ori folosesc un dispozitiv pus la dispozitie de catre angajator, pot suna la departamentele de IT unde li se rezolva cererile, problemele sau neintelegrile legate de terminal. Compania inca mai testeaza programul pentru dispozitivele mobile si va lansa in cursul lunii o versiune test, urmand ca versiunea comerciala sa apara la inceputul anului viitor, potrivit reprezentantilor LogMeIn.

SNAPin se ocupa de probleme mai comune, de exemplu, afisajul. Cand utilizatorul apeleaza o linie de ajutor, software-ul intercepteaza automat apelul sia fiseaza cele mai importante 10 probleme pe ecranul telefonului, astfel incat clientului ii este usor sa le aleaga rezolvarea.

Clientii pot alege de probleme de la navigarea prin meniu, pana la setari pentru e-mail sau accesarea internetului.

„Am aflat din munca noastra ca utilizatorului ii place sa primeasca ajutor pe dispozitiv si sa invete lucruri noi care ar fi dificil de explicat la telefon”, spune Lewis.

Serviciile SNAPin sunt disponibile in Statele Unite prin reteaua T-Mobile, potrivit oficialilor companiei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri