Auzim peste tot istoriile de succes ale diferitor antreprenori. Inainte de a ajunge la conducerea unor companii de miliarde de dolari multi dintre ei si-au exercitat aceste calitati vanzand limonada la coltul unei strazi sau construind tot felul de gadget-uri in garajul parintilor pentru a le vinde. In spatele fiecarei povesti de succes se afla un copil care a crescut stiind ca s-a nascut pentru a face afaceri.
Dar ce ii deosebeseste insa pe acesti antreprenori de restul managerilor? Ce ii determina pe unii oameni sa aiba suficienta incredere in ei, astfel incat sa infrunte un eventual esec si sa fie determinati sa ajunga in top?

Sunt persoane care au dat dovada de un caracter puternic pentru a putea depasi obstacole inainte de a atinge succesul.

Spiritul atreprenorial este un dar, care ii inspira pe ceilalti sa devina cei mai buni. De la pasiune si o gandire pozitiva, la leadership si ambitie, acestea sunt calitatile care definesc cel mai bine spiritul antreprenorial.

Pasiune

Richard Branson, fondatorul Virgin Companies, intruchipeaza cel mai bine aptitudinea de a fi cu adevarat pasionat de ceea ce face. Pofta avida pentru a crea mereu noi companii reprezinta doar o parte a pasiunii lui Branson pentru Business.

In 1970 a fondat Virgin Group, care numara in prezent mai mult de 200 de companii ce activeaza in domenii ca turism, calatorii, shopping, media si telecomunicatii, finante sau sanatate. „Afacerile sunt ca si autobuzele. Intotdeauna vine altul”, este de parere Branson.

Cunoscut pentru pasiunea sa pentru afaceri, dar mai ales pentru pasiunea sa pentru viata, Branson este unul dintre cei mai admirati antreprenori pentru abilitatea de a imbina cu succes cariera si viata personala.

Gandire pozitiva

Jeff Bezos cunoaste puterea „gandirii pozitive”. Traind dupa motto-ul „fiecare provocare este o oportunitate”, Bezos a reusit sa creeze cea mai mare librarie din lume printr-un start-up via Internet, Amazon.com.

Lansat in iulie 1995, Amazon.com a reusit sa aiba vanzari de 20.000 de dolari in doar doua luni de la infiintare. La sfarsitul anilor `90 actiunile Amazon au scazut de la 100 de dolari la 6 dolari, iar lansarea site-ului rival Barnes & Nobles prevesteau falimentul lui Bezos. Totusi acesta a reusit sa infrunte criticile si sa arate lucrurile pozitive pe care compania sa a reusit sa le indeplineasca si sa le continue.

Jeff Bezos a continuat sa extinda Amazon, reusind sa vanda in prezent de la carti si jucarii pana la obiecte vestimentare. Datorita gandiri sale pozitive si a strategiilor adoptate, Amazon.com a ajuns sa fie estimat in prezent la 5.7 miliarde de dolari.

Adaptabilitate

Capacitatea de a reusi sa te adaptezi oricarei situatii reprezinta cea mai importanta abilitate pe care un antreprenor o poate avea. Fiecare om de afaceri de succes trebuie sa fie dispus sa imbunatateasca, sa perfectioneze si sa isi adapteze serviciile pentru a oferi mereu clientilor sai ceea ce isi doresc.

Sergey Brin si Larry Page, fondatorii Google, nu numai ca au aplicat acest principiu ci au si reusit sa fie deschizatori de drumuri. Datorita ideilor inovative care au permis utilizatorilor sa vada si sa faca lucruri care inainte pareau imposibile, Google a reusit de-a lungul timpului sa ocupe pozitia de lider in domeniul internetului. Fiind mereu cu un pas inainte, nu este de mirare ca Google este una dintre cele mai puternice companii web.

Leadership

Un bun lider trebuie sa fie carismatic si sa isi doreasca sa isi construiasca integritatea in cadrul unei companii, sa fie o persoana entuziasta, un bun conducator si un bun profesor.

Mary Kay Cosmetics a fost creat in 1963 cu suma de 5.000 de dolari. Fondatoarea companiei, Mary Kay Ash, a reusit multumita abilitatilor sale de a motiva si de a fi un lider inspirational sa fie numita ca fiind una dintre cele mai influente 25 de persoane din lumea afacerilor in ultimii 35 de ani, in timp ce compania sa a fost recunoscuta ca una din cele mai bune organizatii pentru care sa lucrezi.

Ambitie

La varsta de 20 ani Debbi Fields nu avea nici o experienta in domeniul afacerilor, insa dorinta de a impartasi intregii lumi fursecurile pe care le pregatea acasa au determinat-o sa isi deschida propriul magazin in 1977.

Desi sansele de reusita ale unei astfel de afaceri erau cotate ca si neexistente, Debbie Fields a reusit prin determinare si ambitie sa isi mareasca afacerea.

„Mrs. Field’s” are in prezent o cifra de afaceri de 450 milioane de dolari si peste 600 de reprezentante atat in Statele Unite cat si in lume.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri