Pe o piata a inchirierilor DVD in scadere, Cinebank, reteaua de automate pentru inchirieri de filme pe suport DVD, propune servicii inovative cu investitii minime, de aproximativ 1.000 de euro, lunar, pe locatie.
Cu o prezenta in aproximativ 20 de state, Cinebank s-a extins si in Romania, reprezentand inovatia dintr-o piata care se afla momentan in scadere, afectata de piratare si descarcarile ilegale de pe Internet.

“Este clar ca piata de rent nu mai este cea de dupa ’99, cand toata lumea a intrat in legalitate privind centrele de inchiriere. In 2000, in bucuresti, functionau peste 40 de centre de rent, acum daca mai sunt 20 cel mult”, a declarat, pentru Wall-Street, Bogdan Zaharescu, reprezentant Cinebank Romania.

Cinebank si-a gasit insa locul pe piata, fiind un serviciu nou pentru Romania si bazandu-se pe ceea ce isi doresc clientii: acces non-stop, intimitate in alegerea filmelor, vizionarea trailerelor, gama diversificata de filme, cele mai mici costuri din piata si posibilitatea de a usura plata prin intermediul unui card de membru, care este recunoscut in toate locatiile Cinebank.

“Ca afacere pot spune ca este una foarte profitabila, privind investitia in sine, si aici ma refer la amplasarea unui astfel de aparat, chirie si filme”, spune Zaharescu.

Serviciul, functional de un an, este prezent in 8 locatii din tara, avand 2.500 de abonati, “media de inchiriere pe zi ajungand undeva la 25-35 de inchirieri, cu 3,5 de lei pe inchiriere”.

Reprezentantul Cinebank estimeaza ca membrii Cinebank se vor dubla automat in acest an si incasarile vor creste proportional cu numarul acestora si a unitatilor deschise.

“La ora actuala in Bucuresti sunt 7 locatii si una in Cluj Napoca, urmand ca in provincie sa ne mai extindem in Brasov, Constanta, Baia Mare si Sibiu. Pana la sfarsitul anului se vor mai monta in piata inca 20 de automate DVD”, afirma Zaharescu, adugand ca o parte dintre centre si-au recuperat deja investitia.

“Ne intereseaza in mod special sa ne extindem si sa facem cunoscut serviciul Cinebank si avantajele pe care le au cei care doresc sa intre in franciza”, continua acesta.

Pentru a putea intra in franciza Cinebank, este nevoie de un spatiu de un metru patrat, practic acestea fiind cotele aparatului automat. Taxa de franciza este de 1.000 euro pe luna, pe o perioada de 24 luni, fara alte taxe, in aceasta taxa fiind incluse alegerea celor mai buni designeri pentru locatia aleasa, training, marketing suport, acces la baza centrala de date, aparitia pe site si in brosura Cinebank, consiliere in alegerea filmelor, suport trailere filme, call center.

Principalul avantaj este ca francizatul nu trebuie sa aloce mai mult de cateva ore pe luna aparatului, in timp ce clientii prospecti au un avantaj in pretul inchirierilor, raportat la situatia din piata si pretul unui DVD. Astfel, taxa de inchiriere variaza in functie de timp: 2 lei pentru 6 ore, 3 lei pentru 12 ore si 5 lei pentru 24 de ore. Pentru fiecare zi de intarziere clintul plateste 5 lei pe zi.

Plata se face intotdeauna la returnarea filmelor direct de pe cardul de membru Cinebank, care se poate achizitiona din locatiile unde sunt automatele sau pe internet intrand pe site-ul www.cinebank.ro. Cele mai solicitate filme sunt cele de dragoste si comedie, urmate de aventura, drama si animatii pentru copii, a incheiat Zaharescu.

Videomax.ro, serviciul online care oferea posibilitatea de inchiriere si achizitionare de filme pe DVD, a fost inchis oficial la finele anului trecut, ca urmare a ratei mari a pirateriei de pe piata locala.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri