Dupa ce a petrecut cinci ani in Italia, Sorin Ungureanu si-a dorit sa aduca la intoarcerea in Romania atmosfera calda a restaurantelor mici din Peninsula, in care toti clientii devin prietenii.

“Cand m-am intors in Romania, am vrut sa-mi sarbatoresc ziua de nastere, iar locuinta mea s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cei aproape 30 de de prieteni. In acelasi timp, imi doream o atmosfera relaxata, foarte diferita de tot ceea ce se intalnea in Bucuresti, astfel ca atunci mi-a venit ideea sa deschid un restaurant care sa semene mai mult cu sufrageria unei locuinte obisnuite”, isi aminteste Ungureanu.

Asa a prins contur “Bucatarasul cel dibaci”, un restaurant cu specific romanesc, care ofera clientilor retetele traditionale, intr-o atmosfera relaxata, dar si posibilitatea organizarii de petreceri intr-un spatiu cu o capacitate de cel mult 60 de persoane.

Investitia initiala s-a ridicat la aproximativ 20.000 de euro si a constat in amenajarea casei inchiriate in zona Piata Unirii. Mai mult decat atat, medicul spune ca a ales aceasta zona in primul rand pentru ca gasise aceasta casa care nu avea nevoie de prea multe imbunatatiri, astfel ca restaurantul putea fi deschis in cel mai scurt timp.

Citeste si:

Ulterior a observat ca sunt multe cladiri de birouri in zona si a inceput sa se orienteze si catre acest segment de clienti, cu meniuri speciale pentru pranz si livrarea mancarii la birou.

In plus, bucatarul sef al restaurantului spune ca poate pregati orice ii trece prin gand clientului, cu singura conditie ca acesta sa faca o comanda cu cateva zile in avans.

Pentru a testa maiestria bucatarului si a chelnerilor, Sorin Ungureanu si-a chemat in fiecare seara, timp de o saptamana, toti prietenii, care au fost rugati sa comande atat ceea ce se regasea in meniu, cat si orice alt fel de mancare pe care si-l doreau, asa ca de aici vine si ideea numelui restaurantului.