Oameni care fac bani din previziuni. Se numeste Iulian Panait si este din 2004 presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest
Oracolul bursei? Poate doar la modul ironic din partea celor care nu au fost de acord cu opiniile mele referitoare la evolutia uneia sau alteia dintre companiile de pe piata. Am luat prima data contact din punct de vedere profesional cu mediul bursier in urma cu sase-sapte ani si de atunci si pina acum va asigur ca am facut suficient de multe greseli pentru a nu putea fi considerat oracol. Sper doar ca in ultima vreme ele sa se fi imputinat. Atunci cind meseria ta este sa faci previziuni intr-un mediu de risc, intotdeauna vei mai nimeri si pe alaturi.

Pe cine conduce

KTD Invest este prima societate de consultanta in investitii autorizata de CNVM dupa noua legislatie a pietei de capital aparuta in 2004 si totodata una dintre cele doua care au aviz din partea acestui organism de reglementare pentru a functiona in Romania. Avem sase actionari persoane fizice, cinci dintre ei fiind si membri fondatori, dintre care trei sint si angajati ai societatii. Cred ca toata lumea si-a dat seama ca sintem independenti, nu reprezentam si nu promovam interesul nimanui. Am oferit tot timpul opinii obiective asupra a ceea ce se intimpla, si nu cred ca ne poate cineva acuza ca vreodata am incercat macar sa prezentam lucrurile intr-o maniera favorabila unuia sau altuia.

Compania exista de doi ani, asa ca a fost suficient timp pina acum ca oamenii sa-si dea seama daca sintem sau nu profesionisti, daca dam sau nu dovada de corectitudine in ceea ce spunem, daca sintem sau nu bine intentionati. Ca sa nu mai spun ca persoanele care apar public si vorbesc in numele KTD Invest sint cunoscute in mediul financiar de mult mai multi ani in urma. Unii dintre actionarii societatii si colegii mei sint in piata de capital inca de la inceputurile acesteia si n-au fost niciodata implicati in conflicte sau scandaluri. Noi ne facem meseria si atit. Si meseria noastra este sa oferim informatie prompta, corecta si relevanta, sa o interpretam si sa venim in sprijinul investitorilor cu sfaturi obiective si analize pe baza carora ei sa poata decide daca isi asuma sau nu riscul de a investi.

Viitorul

Cred ca in urmatorii ani bursa va creste din toate punctele de vedere: capitalizare, numar de emitenti tranzactionati, tipuri de instrumente oferite investitorilor (actiuni, drepturi, obligatiuni, titluri de stat, derivate etc.), numar de investitori activi, lichiditate zilnica, evolutie ascendenta a indicilor bursieri. Mai este mult pina cind BVB isi va atinge potentialul real, bineinteles in conditiile geopolitice si economice regionale.

Despre politica

Nu pot spune ca fac politica in mod activ. Nici intre prieteni nu abordam subiectul asta decit destul de rar si, de regula, nici atunci initiativa nu-mi apartine. Sint insa membru al Partidului National Liberal inca din ultimul an de facultate. M-au atras principiile liberale si ramin atasat lor si acum. Pe la partid insa nu am mai trecut de multi ani. In facultate participam la organizarea diferitelor evenimente din viata partidului, dar ulterior nu am mai avut timp pentru asta si cred ca nici motivatie.

Din pacate, la virf in politica romaneasca sint putini oameni de calitate si Partidul National Liberal nu face exceptie de la aceasta stare de fapt. Cred ca in ultima perioada cel mai mult am apreciat prestatia de politician si functionar public a doamnei Mona Musca.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4605&art=84&cHash=2798153f4b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri