Pioniera in business-ul de organizare de expozitii specializate, Sorina Muresan a pasit in aceasta afacere in 1991. A patruns in acest business ca angajat, iar acum conduce una din cele mai importante firme din domeniu.
"Era o piata la inceput, era loc si erau multe lucruri de facut si de invatat", isi aminteste Sorina Muresan, director general la Expotek.

Primul eveniment pe care l-a organizat a fost prima editie a Computers and Electronics Romanian Fair (CERF), in 1992, fiind cea mai mare expozitie si conferinta in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor din Romania.

Ideea de a investi in acest business a fost a unor parteneri din Statele Unite ale Americii. "Ei veneau cu experienta pe care o aveau in alte tari, si mai ales veneau cu cunostintele dobandite din acest domeniu din SUA", spune Sorina Muresan.

La primul eveniment organizat CERF 1992, au reusit sa aduca aproape toti jucatorii de pe piata la acea vreme din domeniul IT.

In 1994 a organizat prima expozitie internationala de echipamente si produse din domeniul agriculturii, zootehniei si alimentatiei care s-a numit RAFE.

Pe langa CERF, compania pe care o conduce Sorina Muresan mai organizeaza si HIFIarena, un eveniment dedicat tehnologiei audio-video.

Ultima editie a acestui eveniment a adunat peste 100 de marci ale celor mai cunoscuti producatori de sisteme hi-fi.

Expotek este firma care face managementul tehnic, vanzarile si client service-ul pentru Salonul International Auto Bucuresti - SIAB 2005.

"Cel mai important in business-ul de servicii este omul, pe de o parte echipa cu care lucrezi si relatia pe care o ai cu partenerii de afaceri", considera Sorina Muresan.

Directorul general de la Expotek mai spune ca depinde foarte mult de increderea pe care o acorzi echipei, in prezent firma numara 10 oameni permanenti si aproximativ 50 de colaboratori la evenimente.

"Acest business merge daca iti place si daca stii ca asta iti doresti sa faci", subliniaza Sorina Muresan.

Cum a ajuns din angajat, director general ?

Despre cum a ajuns ca in cativa ani sa avanseze de la angajat la functia de manager si implicit de actionar, Sorina Muresan spune ca : "la un moment dat, faptul ca iti dedici o mare parte din viata unei afaceri care iti place si in care vrei sa cresti, te face sa devii parte din acea firma, si atunci apare si recunoasterea, iar business-ul e si al tau".

Ingredientele retetei de success in cazul Sorinei Muresan au fost: perseverenta, inteligenta si munca.

"Cred ca sunt cateva lucruri pe care le-am facut foarte bine, am fost atenti la piata, sa o intelegem si sa ne adaptam sa facem un produs de succes (CERF), cred ca am fost foarte buni in a ne stabili obiectivele si a le urma si cred ca am reusit sa facem o echipa buna, de altfel cel mai valoros lucru pe care il avem este echipa", spune Sorina Muresan.

Pentru cei care vor sa inceapa o afacere, Sorina Muresan, care are o experienta de aproximativ 14 ani in business-ul de servicii, spune ca: "in acest domeniu implicarea si munca dau roade, poti sa pornesti o afacere cu 5.000-10.000 de euro, daca ai un vis si iti pui pe hartie clar ce vrei sa faci, poate fi realizabil".

Cea mai importanta lectie pe care a invatat-o Sorina Muresan din business este ca: "trebuie sa iti mentii un anumit echilibru, in relatia cu partenerii de afaceri, cu echipa si nu in ultimul rand, cu tine insuti".

"Cred ca trebuie sa existe un echilibru intre bani, cariera, sanatate, familie" completeaza directorul general de la Expotek.

Banii pe care i-a acumulat din business ii "imparte" intre familie si pasiunea sa, calatoriile. "As vrea sa calatoresc in aproape toata lumea, sa cunosc oameni, locuri, alte civilizatii, in viitorul apropiat vreau sa vizitez Marele Canion si statul Arizona", spune Sorina Muresan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri