In varsta de 61 de ani, Sir Lindsay Owen Jones, unul din cei mai bine platiti manageri din Hexagon, este exceptia care confirma regula, un britanic care a reusit in nouasprezece ani sa transforme l\'Oreal intr-unul din cele mai cunoscute branduri din lume si in cel mai mare producator de cosmetice la nivel mondial.
Sir Lindsay Owen – Jones : “Trebuie sa le acorzi oamenilor o a doua sansa”

Compania l'Oreal a inregistrat in 2006 al XXII-lea an de crestere consecutiva a profitului operational, de 12,1%, ajungand la valoarea de 2,541 miliarde de euro.

Sir Lindsay Owen – Jones, nascut in Marea Britanie, a studiat literatura la Oxford si este titularul unui MBA obtinut la Institutul de Administrare al Afacerilor din Fontainebleau (INSEAD). In 1969 obtine prima slujba la l'Oreal, ca agent de vanzari, iar in dupa douazeci de ani devine presedinte si director general al companiei.

La finele anilor optzeci, vanzarile companiei se apropiau de trei miliarde de euro, iar l'Oreal era o firma putin cunoscuta in afara Europei de Vest. Astazi numarul vanzarilor depaseste suma de 10 miliarde de euro si l'Oreal a devenit unul din cele mai cunoscute branduri la nivel mondial.

Sir Lindsay Owen – Jones este cunoscut si pentru achizitiile strategice pe care le-a facut pentru a transforma l'Oreal intr-un producator de talie mondiala. In anul 1996, acesta a achizitionat brandul Maybelline cu 571 de milioane de euro, suma considerata mare pentru o companie care se situa sub nivelul pietei. Achizitia s-a dovedit insa a fi un succes pentru l'Oreal, Maybelline devenind primul brand din lume in makeup, iar in China de exemplu rujul Watershine Diamond a devenit cel mai bine vandut produs.

In anul 2002 l'Oreal numara deja in portofoliul sau cele mai cunoscute branduri ca: Maybelline, Lancome, Biotherm, Kerastase sau Garnier. Cifra de afaceri inregistrata de l'Oreal in acel an a fost de 14,28 de miliarde de euro, cu un rezultat net de 1,28 miliarde de euro si i-a adus lui Lindsay Owen – Jones distinctia de “Cel mai bun manager al anului 2002”, acordata de Primul Ministru al Frantei Jean – Pierre Raffarin, fiind astfel primul presedinte strain al unei companii franceze care a primit prestigioasa decoratie.

Doi ani mai tarziu, in 2004, intra in topul celor mai influenti 25 oameni din lumea modei, realizat de revista Time Magazine, iar un an mai tarziu primeste din partea Ministrului de Afaceri Externe, decoratia de Comandant al Legiunii de Onoare, ca recunoastere a contributiei sale semnificative pentru Franta.

“L'Oreal este pentru mine mai intai de toate o “aventura magnifica”. Pasiunea pentru o singura meserie, produsele cosmetice, si capacitatea de a dezvolta compania si marcile noastre in peste o suta treizeci de tari de-a lungul anilor, respectand atat diferenetele culturale cat si asteptarile femeilor si barbatilor din lumea intreaga, sunt cele doua aspecte ale acestei aventuri. Cultura noastra este cu atat mai puternica cu cat cei 50 000 de colaboratori pe care ii avem impartasesc acest vis, aceeasi pasiune pentru meseria lor si aceeasi dorinta pentru dezvoltarea companiei.”

Lindsay Owen – Jones este de asemenea si membru in Consiliul de administratie al grupului farmaceutic “Sanofi – Aventis”, al grupului industrial “Air liquide” si al BNP Paribas.

Valoarea averii sale este estimata la peste 100 de milioane de euro, mare parte fiind sub forma de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri