Face parte din generatia tinerilor afaceristi. In 2001, a gasit o nisa si a exploatat-o. La doar 28 de ani, Marius Alexa, este unul din exemplele de succes pentru generatia din care face parte.
"In 2001 am infiintat firma Kapital avand o idee de afaceri si foarte putini bani. Practic, am inceput cu 12 dolari, bani pe care ii primisem la lichidare la locul de munca unde lucram atunci", isi aminteste Marius Alexa.

Atunci monitoriza presa si a vazut ca multe programe de finantare nu erau cunoscute si in consecinta neaccesate si a inteles potentialul internetului in afaceri.

Il exaspera sintagma: "fondurile nu sunt absorbite", iar atunci a decis sa creeze portalul www.finantare.ro. Ca sa cumpere domeniul on-line, a luat bani din salariul mamei lui de profesoara.

"Prin finantare.ro am incercat sa ofer un centralizator al tuturor posibilitatilor de finantare. Cand mi-a venit ideea de a crea acest portal nu m-am gandit neaparat la un profit cat la ideea de a crea un instrument util celor care doresc sa-si dezvolte afacerile", spune Marius Alexa.

Anterior a lucrat la firma TGH parte a grupului international Gedas-Arcadis, in calitate de asistent manager. In perioada aceea si-a descoperit abilitatile de intreprinzator si a realizat ca "nu sunt facut sa fiu angajat, ci mai degraba angajator in sensul de creator", povesteste Marius Alexa.

Dupa ce a lansat portalul cu posibilitati de finantare a inceput sa lucreze la proiecte de finantare impreuna cu doi prieteni cu care a pornit la drum si care lucreaza si astazi alaturi de el.

"Practic, am inceput sa bat din usa in usa la toate organizatiile nonguvernamentale si firmele din Iasi, care nu stiau de aceste fonduri nerambursabile, sa le explic ce inseamna aceste fonduri oferindu-le posibilitatea de a aplica", povesteste Marius Alexa.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/afaceri/poveste_all.php?ContentID=90

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri