Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI) va imprumuta 15 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank, pentru restituirea unei datorii de 13,5 milioane euro catre actionarul principal, RHIC Holding, si pentru investitii in renovarea hotelului Intercontinental din Bucuresti, informeaza Mediafax.
Propunerea a fost aprobata luni, potrivit unui convocator transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta indicativa a bancii a fost prezentata companiei hoteliere la 24 ianuarie.

Facilitatea de credit trebuie rambursata in termen de zece ani si este garantata cu hotelul de cinci stele Intercontinental din Bucuresti. Hotelul este operat de lantul international Intercontinental in baza unui contract de management.

Contractarea creditului a fost aprobata cu voturile actionarilor care detin 98,26% din actiuni, iar impotriva s-au pronuntat investitori care detin 1,74% din titlurile companiei.

RHIC Holding, societate inregistrata in Luxemburg, controleaza 49,12% din titlurile Intercontinental, iar firma hoteliera Lido detine 11,89% din actiuni. Totodata, firma Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, are 15,71% din actiuni.

Lucrarile de renovare au fost initiate la inceputul anului 2009, cu o durata estimata de doi ani. Tot in 2009 au fost redeschise spatiile de la etajul 21 al cladirii, pentru care au fost alocate peste 10 milioane euro.

Compania Hoteliera Intercontinental are un capital de 83,3 milioane lei, divizat in 833,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Pretul acestor actiuni a stagnat in sedinta bursiera de marti la 0,0615 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 51,2 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri