Companiile Airbus si Tarom , impreuna cu un consortiu de parteneri, au pus bazele unuia dintre primele proiecte la nivel european destinate infiintarii unor unitati de productie si procesare de biocombustibili pentru transportul aerian (bio-kerosen).
Proiectul are centrul in Romania si are drept obiectiv furnizarea de biocombustibil extras din camelina (planta folosita in mod curent in industrie pentru semintele ei bogate in ulei), ca alternativa regenerabila, sustenabila, la combustibilul traditional folosit in transportul aerian.

In cadrul acestui proiect, partea de management de proiect va fi realizata de o organizatie non-guvernamentala romaneasca, in timp ce Airbus va activa drept suport pentru implementarea si obtinerea de avantaje competitive pentru proiectul local de productie de biocombustibili.

De indata ce sunt finalizate studiile de fezabilitate legate de potentialul de dezvoltare al agriculturii, tehnologiei specifice si al industriei aeronautice, vor fi evaluate, de asemenea, si unitatile pentru rafinarea combustibilului deja existente, pentru a putea observa nivelul capacitatii de productie existent din Romania.

Camelina, existenta in Romania, a fost aleasa ca materie prima datorita potentialului sau energetic ridicat, al cerintelor reduse de alternare a culturilor, al potentialului ridicat de reducere a noxelor cu efect de sera si a cantitatilor reduse de apa necesare acestei plante.

“Acesta este primul proiect european care va reuni fermierii, rafinariile si o companie aeriana pentru sustinerea comercializarii biocombustibililor produsi. Proiectul dezvoltat in Romania ne va ajuta totodata sa verificam sustenabilitatea si viabilitatea economica a productiei de bio-kerosen”, a declarat Paul Nash, directorul diviziei de Energii Alternative.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri