Calatoriile pe plan international au crescut cu 7% anul trecut, iar numarul tranzactiilor in piata hoteliera s-a dublat fata de 2009, potrivit directorului asociat al HVS Londra, companie ce asigura servicii de evaluari hoteliere si de investitii, studii de fezabilitate si de piata, managementul proprietatilor, brokeraj.
“In 2010, tranzactiile in piata hoteliera s-au dublat fata de anul anterior, ceea ce este un lucru bun pentru industrie. In realitate insa, valoarea tranzactiilor este mai mica comparativ cu perioada de dinainte de criza”, a afirmat Elke Geieregger, director asociat in cadrul biroului din Londra al HVS, prezenta la evenimentul organizat de Evensys, Hotel Tourism & Leisure Investment Forum.

Chiar daca sectorul turistic s-a intors in urma cu 10 ani, piata de profil pare sa isi revina in acest an, potrivit lui Markus Beike, managing director Christie + Co, companie ce activeaza in domeniul ospitalitatii.

Economia mondiala isi revine, aproape fiecare tara a avut in ultimele trimestre un Produs Intern Brut (PIB) in crestere, arata Geieregger.

“In 2011 – 2012 se estimeaza o crestere pe piata hoteliera. Tarile europene par sa isi revina din criza, iar o crestere moderata la nivelul industriei se intrevede. Gradul de ocupare in hoteluri incepe sa creasca, la nivelul majoritatii pietelor europene, inclusiv in cele din partea de est, ceea ce inseamna ca ce a fost mai greu a trecut”, spune ea.

Totusi, evenimentele din Orientul Mijlociu (manifestatiile de strada) constituie o provocare pentru sectorul turistic; din cauza a ceea ce s-a intamplat si continua sa se intample in statele musulmane, oamenii se reorienteaza si aleg sa isi faca vacantele mai aproape de casa, sustine reprezentanta HVS Londra.

O noua tendinta pe piata in momentul de fata este avansul inregistrat de turismul de business. In statele Unite ale Americii, se poate observa o activitate tranzactionala tot mai mare, potrivit lui Markus Beike.

Din functia de managing Director al Christie + Co, Markus Beike se ocupa de dezvoltarea operatiunilor din Germania ale companiei inca din 2003. Suplimentar responsabilitatilor aferente acestei pozitii, Markus are in vedere extinderea acestor operatiuni pe pietele din CEE si Austria.

Elke Geieregger este director asociat in cadrul biroului din Londra al HVS, companie ce asigura servicii de evaluari hoteliere si de investitii, studii de fezabilitate si de piata, managementul proprietatilor, brokeraj. Aceasta este responsabila pentru dezvoltarea activitatilor de contabilitate si evaluare a HVS in Rusia si alte regiuni din cadrul CSI, Georgia si Estul Europei, inclusiv Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri