Guvernul a mentinut in scrisoarea de intentie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova, insa la Tarom, initial propusa spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
In scrisoarea de intentie catre FMI de la evaluarea precedenta, Guvernul isi asumase ca, pana la finele lunii aprilie, va finaliza analiza in vederea identificarii unui investitor strategic la Tarom.

Potrivit surselor, autoritatile romane si reprezentantii FMI au decis ca operatorul de transport aerian nu va fi vandut, insa nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat.
De asemenea, Guvernul va continua programele de vanzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) si Romgaz (15%).

La Compania Nationala a Huilei, cel mai mare datornic la buget, si Termoelectrica, autoritatile trebuie sa separe activitatile viabile de cele neviabile, anterior oricarei decizii de privatizare sau inchidere.

La celelalte companii va continua procesul de eficientizare, iar mecanismele de reducerea a arieratelor, fie prin compensare, fie prin stergere directa, vor necesita consultari prealabile cu Comisia Europeana pentru a se stabili daca reprezinta o forma de ajutor de stat.

Procesul de restructurare la companiile de stat va trebui sa conduca, in final, atat la scaderea arieratelor, cat si a pierderilor.

Potrivit scrisorii de intentie de la evaluarea precedenta arieratele companiilor trebuie sa scada la 18 miliarde de lei pana la finele acestui an.

Reprezentantii FMI vor prezenta luni concluziile dupa prima evaluare a noului acord cu Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri