Wizz Air, linie aeriana low fare – low cost, si-a marit flota cu un avion nou Airbus A320 la 36 de aeronave, care opereaza pe 214 rute in 26 de tari.
A320 este cel mai vandut model al constructorului francez cu peste 7.000 de comenzi, 320 de clienti. Wizz Air mai are de primit de la Airbus inca 103 aeronave A320.

Cu modelul A320, Airbus detine o cota de piata de 60% pe segmentul low-cost, cu peste 1.000 de avioane in operare, la 50 de companii aeriene.

A320 costa circa 60 de milioane de euro. Modelul cu o cabina de 27,7 metri lungime si 3,7 metri latime dispune de 150 de locuri si are o autonomie de 6.000 de km.

Airbus pregateste A320neo, model ce va avea un consum cu 15% mai mic, varful aripilor indoit (sharklets) si motoare imbunatatite. Cabina va fi mai spatioasa, va avea o greutate redusa si va fi mai bine izolata fonic. Airbus a reusit sa mareasca intervalul reviziilor, pentru a reduce costul operatorilor aerieni.

Operatorul aerian Wizz Air are o cota de piata de 58% in Romania si de 30,7% in Europa Centrala si de Est. Principalul competitor in Romania este Blue Air.

"Numarul de pasageri transportati in ultimele 12 luni a depasit 10,2 milioane, cu peste 20% mai mult fata de precedentele 12 luni. Anul acesta vrem sa transportam peste 11 milioane de pasageri cu aeronavele noastre", a declarat, la Toulouse, Balazs Varro, manager de comunicare Wizz Air.

Compania cu 1.500 de angajati are 15 baze in 8 tari din Europa Centrala si de Est, Ungaria (Budapesta), Romania (Bucuresti, Cluj, Timisoara si Tirgu Mures), Polonia (Katowice, ), Bulgaria (Sofia), Ucraina (Kiev), Cehia (Praga), Serbia (Belgrad) si Lituania (Vilnius).

Operatorul aerian Wizz Air a implinit in mai sapte ani de la primul zbor din 2004, din Katowice, sudul Poloniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri