Operatorul aerian low-cost Germanwings a inregistrat o crestere a gradului de incarcare al aeronavelor care vin si pleaca din Romania, de la 80% la 91%, in conditiile in care pentru ca o cursa sa fie profitabila este necesar un procent de cel putin 75%, a declarat Andreas Engel, PR Manager-ul companiei.
“Piata din Romania este buna pentru noi, traficul va creste anul acesta, fiind sustinut de romanii care traiesc in Germania, unde economia isi revine si astfel acestia vor putea calatorii sa isi viziteze familiile si prietenii”, a precizat Engel.

Operatorul aerian a marit numarul curselor aeriene Bucuresti-Cologne de la 3 la 4 zboruri pe saptamana.

Spre Berlin si Stuttgart, compania zboara din Bucuresti de 3 ori pe saptamana. De la Bucuresti catre Hanovra, Germanwings are curse cu escala la Stuttgart de trei ori pe saptamana.

Germanwings ofera 141 de conexiuni. Compania ofera zboruri in programul de vara cu plecare de pe 5 aeroporturi Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin-Schonefeld, Dortmund si Hanovra in peste 75 de destinatii europene.

Printre companiile germane care zboara regulat cu Germanwings din si catre Romania sunt Bosch sau German Telekom, dar si multe companii mici si mijlocii.

Compania low-cost infiintata in 2002 are o flota de 30 de avioane Airbus A319, cu o capacitate de 150 de locuri fiecare. Germanwings a comandat anul trecut 8 aeronave Airbus A319, care pastreaza configuratia aparatelor deja existente in flota. Avioanele vor fi livrate succesiv pe parcursul urmatorilor ani.

Compania low-cost Germanwings a adaugat o noua destinatie in planul de zbor pentru 2011, oferind din vara zboruri catre Tenerife.

Germanwings are aproape 1.300 de angajati in Germania, nu si in Romania.

Cititi si Companiile aeriene low cost din Europa au tras linie dupa primul trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri