Litoralul romanesc va avea anul acesta un beach-bar la 4.000 de turisti si acesta amplasat in afara plajei. In plus, cei care vor dori sa faca plaja pe sezlong, vor sta la o departare de minimum 10 metri de mare. Aceste reguli au fost stabilite de Ministerul Mediului care urmeaza sa inchirieze plajele.

Litoralul romanesc isi va schimba fata anul acesta. Plaja administrata pina anul trecut de aproape 300 de agenti economici va fi impartita in 30 de zone care vor fi inchiriate pe o perioada de cinci ani. La atribuirea plajelor vor avea intiietate agentii turistici. Totodata, se va tine cont si de pretul oferit de acestia, spune Lucia Varga, secretar de stat in cadrul Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Un beach-bar la hectar

De anul acesta, oficialii au facut reguli noi si pentru amplasarea beach-barurilor. Daca pina acum acestea erau puse in mijlocul plajelor, din vara ele vor fi amplasate in afara lor. In plus, autoritatile au decis ca este suficent un beach-bar la un hectar de plaja. Ceea ce inseamna ca la o plaja cu o latime de 30 de metri si cu o lungime de 333 de metri, care are un bar amplasat la mijlocul distantei, turistii de la periferie trebuie sa parcurga pina la el aproximativ 200 de metri, adica doua terenuri de fotbal.

Totodata, daca plaja este plina ochi, pe fiecare hectar vor fi aproximativ 2.000 de cearsafuri pe care de obicei sint cite doi oameni. Astfel, 4.000 de turisti vor depinde de un beach-bar. Chiar daca in alte tari aceste beach-baruri sint puse pe plaja, autoritatile de la Bucuresti sustin contrariul. In alte tari nu exista nici un bar pe plaja sau linga plaja. Aceasta masura am vrut si noi sa o introducem initial, dar am renuntat, sustine Lucia Varga.

Sezlong la 10 metri de apa

Cei care vor dori sa faca plaja pe sezlonguri nu le vor mai gasi anul acesta linga apa. Scaunele de plaja vor fi amplasate la minimum 10 metri de linia apei. Daca pentru beach-baruri si sezlonguri sint stabilite noile conditii de amplasare, in ceea ce priveste toaletele ecologice si dusurile problema este mai complicata. Astfel, autoritatile vor realiza un plan de urbanism al plajei, care va stabili exact unde se vor putea amplasa acestea, in functie de estetica peisajului. Acest studiu va costa statul roman aproximativ doua miliarde de lei. Potrivit agentilor economici, preturile pentru inchirierea unui sezlong nu va fi diferit fata de anul trecut. Inchirierea unui scaun de plaja va costa 100 de mii de lei pe zi, spune Alexandru Giovani, directorul unei firme care detinea in administrare vara trecuta 300 de metri patrati de plaja in statiunea Eforie Nord.

Copos a pus ochii pe plaja Eforie

Agentii economici care au avut in administrare vara trecuta portiuni de plaja sint nemultumiti de noile conditii impuse de la Bucuresti. Am facut toate investitiile care mi s-au cerut. Mai mult, in primavara asta urma sa primesc si certificatul european pentru plaja pe care am administrat-o. Cei de la Directia Apelor mi-au spus in fata ca plaja de la Eforie pe care am avut-o va fi luata de vicepremierul Gheorghe Copos, sustine Alexandru Giovani, directorul unei fime care a administrat plaja. Gheorghe Copos detine in statiunea Eforie Nord hotelurile Europa si Astoria. Totodata, mai detine un ponton unde turistii cu dare de mina isi pot parca iahturile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri