Petrecerea Zilei Indragostitilor in statiuni sau in strainatate devine o moda si in Romania. Agentiile de turism si-au diversificat oferta si se asteapta ca in acest an cererea sa creasca fata de anul trecut. Cea mai ieftina destinatie este Grecia.

Principalii clienti pentru pachetele de Valentines Day sint tinerii care cistiga destul de bine si aleg aceasta metoda pentru a petrece citeva zile de neuitat in compania persoanei iubite. Cele mai populare destinatii sint capitalele europene, dintre care se detaseaza clar Praga si Paris. Chiar daca numarul celor care cumpara pachetele turistice de Valentines Day a crescut, totusi cererea este inca prea mica pentru curse charter, astfel ca se opteaza, in general, pentru includerea unor surprize, precum cina romantica, in oferta pentru weekenduri sau sejururi. Exista cereri pentru tari de pe alte continente, precum Egiptul.

Grecia la pret redus

Cea mai buna varianta pentru cei care vor sa plateasca mai putin este Grecia. Astfel, trei nopti de cazare la un hotel de trei stele din Paralia Katerini, cu mic-dejun si o cina romantica incluse, costa in jur de 91 de euro pentru o persoana, in vreme ce pentru Atena tariful pentru un pachet similar ajunge la 110-120 de euro. Pentru un hotel de patru stele, pretul urca la peste 150 de euro. In aceste cazuri, transportul nu este inclus. Cei care vor sa mearga in Grecia, insa fara a mai trebui sa se intereseze despre mijlocul de transport, pot opta pentru un sejur la Salonic, la un hotel de trei stele, care include patru nopti de cazare, micul-dejun si transportul cu avionul, si costa 275 de euro. Pachetul pentru Atena, pentru un hotel de patru stele, tot cu mic-dejun si transportul cu avionul incluse, ajunge la 265 de euro.

Praga versus Paris

Capitalele europene ramin destinatia preferata a romanilor de Valentines Day. Anul trecut, cel mai bine s-au vindut Praga si Paris, spune Doina Grigoras, agent de turism la Go Travel. In acest an, pretul unui sejur la Praga este intre 225 si 250 de euro de persoana, in vreme ce la un hotel de cinci stele poate urca pina la 336 de euro. In general, pachetele includ doua nopti de cazare, iar transportul nu este inclus. Parisul reprezinta o alta destinatie preferata de romanii care merg in strainatate pentru aceasta sarbatoare. O imbratisare linga turnul Eiffel ajunge sa coste pina in 300 de euro, in cazul in care se opteaza pentru un sejur cu trei nopti de cazare cu micul-dejun si cina romantica incluse, la un hotel de patru stele. In cazul in care se doreste un pachet care are transportul cu avionul inclus, atunci acesta va costa, pentru un hotel de trei stele, in jur de 315 euro. Oferta prevede patru nopti de cazare, cu micul-dejun inclus.

Oferte in Europa

Au fost lansate oferte si pentru alte orase europene. Cele mai ieftine sint Istanbul si Budapesta. In orasul de pe Bosfor, un sejur de trei nopti costa in jur de 220 de euro, pret in care este inclus si transportul cu avionul. Budapesta este ceva mai scumpa. Un sejur de patru nopti costa, cu transport cu tot, peste 250 de euro. Cei care vor altceva pot opta pentru Viena sau Bruxelles, si vor cheltui aproximativ 325 de euro de persoana pentru patru nopti, micul-dejun si transportul cu avionul. Madridul este ceva mai scump. Un pachet cu aceleasi caracteristici depaseste 350 de euro. Exista cerere, si putem spune ca se inregistreaza o crestere de la an la an deoarece aceasta sarbatoare devine tot mai populara, spune Mircea Draghici, secretar general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Destinatii exotice

Oficialii agentiilor de turism spun ca sint tot mai multe cereri pentru destinatiile exotice. Unii considera ca este mai romantica o croaziera pe Nil. In general, sint pachete pentru tineri, spune Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours. O croaziera pe Nil costa 489 de euro si 399 RON pentru o persoana. Pe linga vizitele din Cairo, indragostitii se vor plimba pe Nil cu un vas de croaziera de cinci stele. O vacanta in Thailanda costa 679 de euro de persoana si include transport cu avionul si trei nopti de cazare cu mic-dejun, in vreme ce o vacanta in Mauritius ajunge la peste 1.400 de euro.

Oferta interna - slaba

Oferta pentru statiunile interne nu este prea bogata. Orientativ, doua nopti de cazare cu o cina romantica la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei costa aproximativ 100 de euro pentru doua persoane. Din cite stiu, pensiunile nu au lansat oferte pentru Valentines Day. Vor fi insa oferte de Dragobete, spune Maria Stoian, presedintele ANTREC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri