Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va reabilita cazinoul din Constanta, dar se va asigura ca primarul orasului, Radu Mazare, nu il va transforma intr-un "club de surf sau altceva", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Elena Udrea.
"Am auzit de faptul ca domnul Mazare nu are bani sa reabiliteze cazinoul din Constanta, dar are bani, in schimb, pentru multe alte activitati mai putin importante. Ne-am gandit sa ii dam o mana de ajutor si cred ca acest cazinou trebuie sa ramana al constantenilor, in grija domnului primar Mazare, dar vom sustine noi cheltuielile cu reabilitarea", a spus Udrea, citata de Mediafax.

Ea a afirmat ca i-a propus lui Mazare ca MDRT sa decida destinatia cazinoului.

"Daca Guvernul baga bani in locul domnului Mazare in reabilitarea cazinoului, atunci trebuie sa ne asiguram ca acolo nu se face centru de surf sau nu stiu ce altceva. Vom aloca oricat este nevoie pentru reabilitarea acestui monument istoric relevant si pentru litoral si pentru Constan?a. Consideram ca putem suporta suma din bugetul ministerului", a mai spus Udrea.

Ministrul i-a transmis miercuri primarului orasului Constanta o scrisoare in care arata ca MDRT se va implica financiar in realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cazinoului, dar cladirea trebuie sa ramana in proprietatea Consiliului Local.

Ulterior, prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, i-a cerut lui Mazare ca in termen de zece zile sa faca un proiect de hotarare de Consiliu Local prin care cladirea Cazinoului sa treaca la MDTR, pentru reabilitare.

La sfarsitul lunii iulie, Mazare a declarat ca este dispus sa vanda Cazinoul Constanta, cu un leu, Ministerului Culturii si Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat si modernizat, intrucat nu are fonduri pentru aceste operatiuni.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903-1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a cazinoului Constanta a avut loc in 1911.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri