O romanca plecata la varsta de 18 ani din tara, Carmen McMillen, a revenit dupa 20 de ani in Romania si a investit 2 milioane de euro intr-o vila turistica de 5 stele in statiunea Slanic Moldova. Afla ce a atras-o sa se intoarca in tara, dar si de ce nu mai vrea sa investeasca in turism.
“Am plecat din Romania foarte tanara, pe la 18 ani, pentru ca aveam vise mari si credeam la momentul acela ca nu mi se vor indeplini in Romania. (…) Am plecat cu 100 de dolari in buzunar si ma intorc acum, dupa 20 de ani, sa dau ceva inapoi. Am convins familia sa venim, sa investim in Romania. Tara noastra este cea mai frumoasa din lume, este superba, trebuie sa ne intoarcem acasa, sa ne ajutam tara”, povesteste aceasta.

Carmen McMillen locuieste in Dubai, impreuna cu familia. Ea a cumparat un imobil in Slanic Moldova, la poalele muntilor Nemira, cu suma de 550.000 euro si in urma cu aproximativ trei ani a inceput proiectul care avea sa devina singura vila de cinci stele din zona.

„Vila a apartinut unei familii care a plecat din tara dupa plecarea regelui Mihai din Romania, insa s-au intors din strainatate si au revendicat-o. M-am uitat in mai multe locuri sa cumpar, si la Paltinis, insa am ales acest loc datorita privelistii pe care o ofera. Reamenajarea a durat peste 2 ani de zile, pentru ca sunt foarte atenta la detalii”, a spus Carmen, care a adaugat ca a investit aproximativ 1,5 milioane de euro in amenajari.

Vila, care poate numele fiicei, Siam, include noua camere, sala de gimnastica, de spa, zona privata de meditatie, valet personal, cazare speciala pentru staff-ul clientilor, restaurant si serviciu de limuzina.

Unitatea va functiona pe sistem membership, orice persoana putandu-se inscrie in comunitate prin completarea unui formular. In prezent, in baza de date sunt inscrise aproximativ 250 de persoane.

„Cei care se inscriu completeaza un formular, pentru ca vreau sa stiu cat mai multe despre preferintele lor. De exemplu, daca le place camera cu balcon, ce culoare le place, cum vor sa fie serviti, ce vor pe perna, incercam sa avem grija cat mai personal de fiecare membru”, a precizat Carmen McMillen.

Preturile variaza intre 75 euro/zi pentru o camera single si 250 euro/zi pentru o camera dubla de lux. Siam ofera si pachete speciale, cum ar fi 140 de nopti de cazare pe o perioada de cinci ani la pretul de 10.000 euro sau 7nopti la pretul de 1.000 euro, suma in care sunt incluse ghid privat, vizita la cascada Slanic Moldova si o excursie la mina de sare locala.

La inaugurarea unitatii a participat si castigatoarea titlului Miss Univers 2005, Natalie Glebova.

Ea a declarat ca va realiza in curand un site personal, in care va promova un ritm de viata sanatos, in care va face cunoscuta si Vila Siam.

„Este un loc perfect aici, aer curat, ape curative, izvoare, munti frumosi”, a spus Glebova.

Carmen McMillen a adaugat ca vrea sa aduca in vila din Slanic Moldova oameni de afaceri din strainatate.

„Interesul meu este sa promovez cat de mult aceasta zona si voi aduce aici oameni de afaceri, sa vada cat de frumoas este. Sunt mandra ca sunt romanca si vreau sa-i aduc pe toti prietenii mei sa-mi vada tara. Am 250 de membri ai vilei si am sa le arat ca aici este cea mai frumoasa tara din lume, cu cei mai frumosi oameni din lume. Suntem destepti, frumosi, foarte bine educati, civilizati”, a mentionat aceasta.

Cu toate acestea, a intampinat diverse obstacole in realizarea proiectului care au determinat-o sa nu mai investeasca in turism in Romania.

„Deocamdata, in acest oras nu o sa mai investesc nimic, pentru ca sunt niste interese pe undeva si nu vreau sa calc pe nimeni. Eu am venit aici, am investit si am deranjat pe multa lume. Nu o sa mai investesc in turism, o sa investesc doar in promovare, nu intr-un imobil sau teren, pentru ca nu vreau sa mai deranjez pe nimeni”, a mai spus Carmen McMillen.

McMillen a mai spus ca a intampinat dificultati in selectarea personalului vilei. In prezent, in unitate lucreaza cinci persoane, dar numarul acestora va creste in perioada urmatoare.

“ Au fost multi oameni care au vrut sa munceasca aici, dar a trebuit sa selectam foarte dur.Oamenii de aici au potential, insa trebuie scoliti, dusi la cursuri. Am incercat sa iau toti angajatii de aici. Trebuie sa invatam ca oamenii trebuie sa fie tratati bine de la usa”, a precizat ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri