Canotca, o combinatie intre lotca si canoe si un concept de ambarcatiune unic la nivel mondial, sta la baza noului proiect de antreprenoriat social in care sunt implicati multiplul campion olimpic la canotaj Ivan Patzaichin si Teodor Frolu, cofondator al agentiei de relatii publice DC Communication.
Discutiile despre ambarcatiune dintre Ivan Patzaichin si Paul Vasiliu, cel care a conceput canotca, au inceput in august anul trecut, iar versiunea finala a fost gata la inceputul acestui an.

Vasul denumit si "bicicleta Deltei" preia forma si culoarea unei lotci si sistemul de constructie a unei canoe astfel incat aceasta sa aiba o greutate mica, dar rezistenta indelungata.

De asemenea, canotca este facuta din lemn, majoritatea ambarcatiunilor realizate in prezent fiind din fibra de sticla.

Paul Vasiliu, fondatorul companiei Geneza din Tulcea, nu a afirmat cat costa productia unei canotci, el precizand ca cei care stabilesc pretul si pot vinde canotcile sunt cei de la Asociatia Ivan Patzaichin- Mila 23, organizatia fondata de Ivan Patzaichin si Teodor Frolu. Antreprenorul a adaugat ca in prezent are un contract de exclusivitate cu asociatia pentru contructia barcilor.

Impreuna cu cei cinci angajati pe care ii are, Vasiliu reuseste sa contruiasca opt canotci pe luna.

Ivan Patzaichin si Teodor Frolu isi doresc ca prin organizatia pe care au infiintat-o sa sprijine initiativele antreprenoriale in zona Deltei Dunarii,
sa deruleze programe de turism, sa stabileasca trasee tematice pentru turism si sa dezvolte o retea de centre de inchiriere de barci in cele mai
importante localitati.

De asemenea, cei doi isi doresc ca impreuna cu Vasiliu sa deschida o scoala pentru realizarea de barci din lemn.

Asociatia Ivan Patzaichin- Mila 23 a organizat in weekendul trecut prima editie a Rowmania, un festival international care promoveaza ecoturismul cu barca cu vasle, antreprenoriatul social si dezvoltarea durabila in zonele naturale protejate.

Cine este Paul Vasiliu, cel care a construit canotca:

Antreprenorul in varsta de 55 de ani a fost pasionat inca din liceu de ambarcatiuni, acestia fiind atras mai ales de corabii si de navigatia cu vele.

A studiat la Academia Navala Constanta si, ulterior, timp de 14 ani, a navigat ca ofiter fluvial si maritim si comandant de nava.

In 1999, la 43 de ani, si-a deschis un atelier de ambarcatiuni din lemn, compania Geneza avand anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 6.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

"Inainte de 1999 au fost atatia ani de pregatire, de desenare si de proiectare. Fara o baza de pregatire teotetica nu poti aborda acest domeniu pentru ca este foarte complex", a afirmat Vasiliu pentru Wall-Street.ro

El construieste ambarcatiuni barci din lemn, cu motor, cu vele si cu rame,barci de tip "lotca", canoe indiana, cutere de mare, yachturi cu vele, veliere de croaziera pana la 20 metri, potrivit site-ului companiei pe care o conduce.

In prezent, antreprenorul lucreaza la un velier de opt metri pe care si-l doresste sa il termine pana anul viitor.

Din 2004, Vasiliu preda ore de marinarie la Scoala de Marinã "Atlas".

Sursa foto: Pagina de Facebook a Rowmania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri