Turism Felix din Bihor investeste 20 de milioane de euro la Baile Felix in primul hotel de cinci stele din Romania cu profil balnear, care va fi inaugurat la sfarsitul anului viitor, dupa ce planurile initiale, care prevedeau clasificarea unitatii la patru stele, au fost modificate pe parcurs.
"Cand l-am inchis in 2006, hotelul Lotus era de doua stele. Discutia initiala era sa-i ridicam confortul la trei stele, iar apoi am vrut sa-l facem de patru stele. In 2008 ne-am gandit sa demolam hotelul Felix si in locul lui sa facem un aquapark cu 14 bazine, care sa apartina hotelului Lotus. Apoi am hotarat sa il facem de cinci stele, pentru ca am constatat ca exista cerere pe acest segment", a declarat pentru Mediafax Florin Serac, directorul general al Turism Felix.

Compania mai detine in statiunea Baile Felix hotelul de patru stele International, doua unitati de trei stele, Nufarul si Termal, si patru hoteluri clasificate la doua stele, respectiv Mures, Somes, Unirea si Poienita.

Serac spune ca hotelul Lotus va avea 220 de camere si va beneficia si de o baza de tratament pentru afectiuni reumatismale si post-traumatice.

Cu 2.080 de locuri operationale, Turism Felix a avut anul trecut 43.300 de turisti, dintre care 4.500 au fost straini, in principal din tari precum Germania, Israel, Olanda, Suedia si Austria.

In primele opt luni ale acestui an, la hotelurile Turism Felix au venit 31.500 de turisti, cu 1.500 mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Aceasta evolutie il face pe Serac sa estimeze ca pentru intregul an 2011 vor creste cu 8-12% atat numarul de turisti, cat si cifra de afaceri, care anul trecut a fost de 48,5 milioane de lei (11,5 milioane de euro).

Principalii actionari ai Turism Felix, firma listata la Bursa de Valori Bucuresti, sunt SIF Transilvania (63,2%) si SIF Oltenia, cu 16,8%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri