Omul de afaceri Nelu Iordache continua planurile de dezvoltare ale grupului de firme cu afaceri de 400 de milioane de euro in 2010 si intra pe piata legumelor si bauturilor alcoolice, fiind pregatit si pentru constructia parcarii din Piata Charles de Gaulle, sau aeroportului de unde vor pleca peste doua milioane de pasageri.
Pentru anul acesta, Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului de firme detinut de Nelu Iordache, se asteapta la afaceri in crestere la 500 de milioane de euro, mizand pe firma de constructii Romstrade.

“Compania Romstrade va avea anul acesta afaceri in urcare la 200-300 de milioane de euro, de la circa 185 milioane euro anul trecut. In prezent efectuam lucrari la pasajul de la Mihai Bravu, insa am putea incepe lucrarile si la parcarea de la Piata Charles de Gaulle”, a precizat Racaru.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a atribuit firmei Romstrade un contract de peste 30 milioane euro fara TVA pentru proiectarea si executia lucrarilor de constructie a unui pasaj rutier subteran in zona Piata Charles de Gaulle.

“Pentru compania aeriana Blue Air sper sa urcam afacerile la 160 milioane euro. Blue Air are in prezent o flota de 8 avioane, iar din toamna vom mai adauga inca o aeronava”, a mai spus Racaru.

Un proiect important al omului de afaceri Nelu Iordache este constructia unui aeroport la 20 de km la Sud de Bucuresti, care va incepe in vara anului 2012, putin mai tarziu decat era preconizat. Aeroportul se va intinde pe 255 de hectare de teren.

“Avem 7 firme internationale selectate pentru proiectarea aeroportului. Valoarea contractului de proiectare ar putea fi cuprinsa intre 3% si 7% din totalul proiectului. Avem si avizul de mediu. Pista are toate aprobarile si directia, lungimea este de 3.200 de metri. Aeroportul va avea pana in 10 porti de imbarcare si va fi construit modular pentru a se putea extinde in viitor. Vrem ca in 2015 cel putin doua milioane de pasageri sa plece de pe acest aeroport”, a adaugat Racaru.

Dezvoltatorul aeroportului este compania Infra Group, detinuta de Romstrade (75%) si operatorul aerian low-cost Blue Air (25%). Proiectul este estimat la 200 de milioane de euro.

“Daca un fond de investitii doreste sa aiba o intrare in proiectul aeroportului pe o perioada limitata, suntem deschisi la negocieri”, a mai spus Racaru.

Compania aproape a finalizat hotelul din vecinatatea aeroportului, care va avea 3 stele.

Pentru Andany Trading, proprietara fermei “La Mosie”, Racaru estimeaza anul acesta afaceri de 2,8 milioane lei, in scadere de la 3,6 milioane lei in 2010. Fructele sunt prezente in Kaufland, Carrefour si Real.

Andany va intra anul acesta si pe piata legumelor si a bauturilor alcoolice. "In 2011 am initiat doua proiecte-cheie, in doua arii cu potential de business in Romania, pe de-o parte cu noul brand Chiabur, prin care se doreste comercializarea de bauturi alcoolice, ce se vor realiza din fructe marca La Mosie; intentionam sa castigam teren pe aceasta piata in viitorul foarte apropiat. (...). Pe de alta parte, printr-un parteneriat cu orasul Niscemi din Italia, am introdus in cultura si anghinare. Vom exporta anghinare catre Italia, deschizandu-ne astfel drumul catre piata internationala", a precizat Racaru.

Avand o suprafata de 100 de hectare, ferma „La Mosie” a necesitat investitii de peste 7 milioane euro.

Anul viitor, daca piata o va cere compania intentioneaza sa dezvolte segmentul de plante aromatice.

Grupul de firme al lui Nelu Iordache are 2.200 de angajati si cuprinde companiile Romstrade, Blue Air, Direct Aeroservice, Andany Trading (marca La mosie) si Blue Aero.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri