Compania aeriana Alitalia va comercializa din octombrie bilete in nume propriu pentru zborurile operatorului roman Carpatair din si spre Italia, dupa ce cele doua linii aeriene au incheiat un parteneriat de tip codshare, scrie Mediafax.
Astfel, clientii Alitalia vor avea la dispozitie mai multe solutii de calatorie din si spre Europa de Est prin reteaua extinsa de zboruri Carpatair spre Romania, Ucraina si Republica Moldova.

Totodata, clientii companiei Carpatair, atat din tara cat si din strainatate, vor avea mai multe posibilitati de a calatori catre cele 90 destinatii de pe cele cinci continente din reteaua globala de zboruri Alitalia.

"Urmeaza perfectarea acordului de tip special prorate agreement (SPA) care ne va permite sa oferim pasagerilor Carpatair grile tarifare diversificate si convenabile care vor acoperi intreaga retea de zboruri Alitalia si Carpatair" a declarat intr-un comunicat presedintele Carpatair, Nicolae Petrov.

Odata cu perfectarea acordului SPA, pasagerii celor doua companii vor avea tarife preferentiale comune pentru toate destinatiile pe care cele doua linii aeriene vor colabora.

"Acordul cu Carpatair consolideaza prezenta noastra pe piata Europei de Est. Parteneriatul ne permite sa oferim clientilor nostri o paleta larga de destinatii gratie retelei Carpatair operate din hub-ul din Timisoara. In acelasi mod, clientii Carpatair vor putea ajunge, gratie zborurilor din Roma Fiumicino, in mai mult de 90 de destinatii din reteaua globala Alitalia", a spus responsabilul pentru aliante si acorduri al Alitalia, Andrea Tucci.

Infiintata in 1999, Carpatair opereaza pe 10 aeroporturi interne si 19 externe. Numarul total al zborurilor regulate ale companiei depaseste 360 pe saptamana, spre 27 de destinatii din 8 tari.

Alitalia a intrat in faliment in 2008, dupa mai multi ani de probleme financiare si greve. Operatorul care a fost detinut de catre statul italian a fost relansat anul trecut ca operator privat. Air France-KLM detine o participatie de 25% la Alitalia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri