Premierul Emil Boc afirma ca daca autoritatile locale din Iasi nu vor ajunge la o intelegere privind modernizarea Aeroportului Iasi atunci obiectivul va fi preluat de Guvern, pentru a se reusi derularea investitiei, in conditiile in care la nivel local "se bate pasul pe loc din orgolii si pasiuni".
"Daca autoritatile si partidele de la Iasi nu se vor intelege, atunci solutia va fi preluarea aeroportului la Bucuresti, in Guvern, pentru a rezolva aceasta tema", a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a afirmat ca este necesar un pact local incheiat intre toate fortele politice pentru modernizarea Aeroportului Iasi, sustinand ca pana acum Guvernul si-a facut datoria rezolvand toate problemele legate de schimburile de terenuri de la aeroport.

Premierul a spus ca, din nefericire, "se bate pasul pe loc din orgolii si pasiuni politice" pe care nu le intelege, iar daca autoritatile judetului nu vor reusi sa realizeze modernizarea aeroportului atunci Iasiul va pierde locuri de munca.

"Pierdeti o gramada de investitii, pierdeti si o multime de locuri de munca pentru ieseni. Daca ramaneti in filozofii nu il veti face. Iasiul are potential de dezvoltare, iar pentru asta are nevoie, pe langa o sosea de centura, si de un aeroport", a declarat Emil Boc.

El a precizat ca a discutat in mai multe randuri cu seful CJ Iasi, Constantin Simirad, pe aceasta tema, concluzia fiind ca este necesar un pact politic local.

In luna mai, consilierii judeteni ieseni au aprobat proiectul construirii unui nou terminal de pasageri la Aeroportul International Iasi, in urma cresterii fluxului de pasageri din ultimii cinci ani, investitia fiind estimata la aproximativ 1,8 milioane de euro.

La sfarsitul lunii iunie, presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, a anuntat ca investitia pentru modernizarea Aeroportului Iasi se va ridica in prima faza la 80 de milioane de euro, jumatate din suma existand deja in conturile institutiei, iar restul banilor urmand a fi asigurati printr-un imprumut bancar.

Investitia viza si realizarea unei noi piste, pista aeroportului masurand acum doar 1.800 de metri, ceea ce nu permite aterizarea si decolarea in siguranta a avioanelor de mare capacitate.

Aceasta problema insa a generat neintelegeri intre Constantin Simirad si consilierii judetenei ai PSD si PNL, care detin majoritatea in CJ, ajungandu-se la un blocaj.

In ultimele sedinte ale Consiliului Judetean Iasi reprezentantii PSD si PNL s-au opus proiectului propus de Constantin Simirad privind constructia unei noi piste, cu o lungime de cel mult 2.500 de metri, la Aeroportul Iasi, reprezentantii PSD si PNL sustinand varianta unei piste flexibile, lunga de 3.000 de metri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri