Oferta pentru statiunile balneare nu se va mai adresa in principal pensionarilor care vin pentru tratament, ci persoanelor cu potential financiar. Evident, vor creste si pretentiile. Se estimeaza ca sint necesare investitii de sute de milioane de euro.

Integrarea in Uniunea Europeana ii va obliga pe patronii hotelurilor din statiunile balneare sa-si regindeasca planurile de afaceri. Daca pina acum s-a profitat de faptul ca turistii veneau cu bilete subventionate de stat, dupa 1 ianuarie 2007, acest lucru nu va mai fi valabil, din simplul motiv ca statul nu va mai putea acorda subventii. Doar cei care au anticipat acest moment si au investit in modernizarea bazelor vor mai face fata pe piata. Principala tinta vor fi mai ales persoanele care muncesc foarte mult si care isi permit sa plateasca sume deloc de neglijat pentru cure si tratamente in aceste statiuni.

Turismul de acest tip este considerat costisitor, deoarece presupune investitii pentru captarea si filtrarea apei, precum si pentru achizitionarea echipamentelor necesare tratarii diverselor afectiuni.

Costuri ridicate

Echipamentele sint foarte scumpe, deoarece sint doar citiva producatori la nivel mondial. In timp ce avem un produs care din start este scump si care in orice tara cu un astfel de potential se adreseaza unei categorii de persoane cu venituri peste medie, noi ne adresam exact segmentului opus. Este unicul produs turistic care este subventionat de stat, spune Ovidiu Iuliu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, referindu-se la turismul balnear.

Acesta apreciaza ca in alte tari nu se vizeaza numai tratarea afectiunilor, ci se acorda importanta componentelor de profilaxie si wellness. In Romania sint inca putine locurile care se indreapta spre acest segment de piata, oameni care sint stresati pentru ca lucreaza foarte mult, nu sint bolnavi, dar vor sa beneficieze de bai, masaj, relaxare. Este o piata dispusa sa plateasca pentru a-si incarca bateriile, mai spune presedintele ANT. Componenta sociala, care vizeaza persoanele bolnave care necesita un astfel de tratament, nu va fi neglijata, dar se va impune rentabilizarea afacerii.

Pretentii mari

Pentru a reusi aceasta repozitionare pe piata, patronii din turismul balnear vor trebui sa investeasca sume importante, deoarece aceia care platesc bani multi doresc si un confort pe masura. Trebuie sa pastram caracterul social, dar si sa ne orientam spre oamenii sanatosi pentru care stresul reprezinta un pericol foarte mare. Sint necesare investitii de sute de milioane de euro, spune Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear (OPTBR). Acesta considera ca vor veni investitori straini, deoarece turismul balnear nu depinde de vremea de afara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri