Romania a obtinut postul de prim-vicepresedinte in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului international, care se desfasoara in perioada 8-14 octombrie in Coreea de Sud si la care a participat si ministrul Elena Udrea, care a condus delegatia MDRT, scrie Mediafax.
Votul acordat pentru functia de prim-vicepresedinte, pe care Romania o va detine timp de un an, vine ca urmare a activitatii de lobby derulate in randul tarilor membre OMT. Prezenta ministrului Elena Udrea la adunarea OMT avut ca prim obiectiv tocmai sustinerea candidaturii Romaniei in randul participantilor.

"Este o reusita de care suntem foarte mandri, intrucat acordarea functiei de prim-vicepresedinte al OMT reprezinta un vot de incredere, dar si o recunoastere din partea tarilor membre ale organizatiei fata de evolutia pozitiva a turismului din Romania. Detinerea unui loc in Consiliul Executiv, si cu atat mai mult a unei functii de conducere in cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului turismului, cat si din punctul de vedere al promovarii imaginii tarii", a afirmat ministrul Elena Udrea.

La ultima reuniune a organizatiei, Italia a pierdut in fata Kenyiei functia de presedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului.

Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975. In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati.

Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri