Omul de afaceri de origine libaneza Mohammad Murad intentioneaza sa investeasca in urmatorii doi ani circa 20 de milioane de euro in patru hoteluri la Navodari si sa vanda cinci hoteluri pe care le detine in Mamaia si in statiunile din sudul Litoralului.
"Vreau sa ajung la cel putin 5.000 de locuri de cazare la Navodari, in Phoenicia Resort. Adica sa devina o mica statiune. Acum avem 1.800 de locuri de cazare si sper ca in doi ani sa ajungem la 5.000 de locuri", a declarat Mohammad Murad, citat de Mediafax.

Omul de afaceri are peste 5.000 de locuri de cazare in 11 structuri hoteliere din Romania, dintre care cinci in Bucuresti si sase pe Litoral. Dintre acestea, circa 1.700 de locuri sunt in Bucuresti.

Murad a afirmat ca va incepe anul viitor constructia la Navodari a patru hoteluri de patru stele, care vor cumula 3.200 de locuri.

"Fiecare 1.000 de locuri de cazare costa in jur de 6 milioane de euro, deci cele 3.200 vor necesita o investitie de aproximativ 20 de milioane de euro. Avem deja o parte din bani, dar cautam si finantare. Suntem in discutii cu mai multe institutii financiare", a spus omul de afaceri.

Investitiile in cele 1.800 de locuri de cazare pe care Murad le detine deja la Navodari au depasit 20 de milioane de euro, incluzand terenul si infrastructura. Din cele 12 hectare de teren cumparate, complexul Phoenicia Resort ocupa doar un sfert.

Potrivit lui Murad, hotelurile din Navodari si Majestic, din nordul statiunii Mamaia, au avut un grad de ocupare bun in acest an, spre deosebire de cele din sudul Litoralului.

"Si eu as vinde pentru ca vreau sa grupez toate locurile de cazare in Navodari, iar banii pe care i-as lua i-as investi acolo. Avem cate un hotel in Jupiter, Olimp si Neptun si doua in Mamaia (Majestic si Perla). Toata lumea are cate un hotel, dar nimeni nu are o mica statiune. Asa nu mai ai probleme nici cu muzica, nici cu siguranta. Incercam sa ne concentram pe Navodari, pentru ca e foarte greu sa promovezi o statiune daca ai doar un hotel. Din pacate, zona de sud a avut de suferit, din mai multe motive, si am simtit acest lucru pe pielea noastra", a mai spus omul de afaceri.

Mohammad Murad e unul dintre cei mai mari investitori in turismul romanesc, in ceea ce priveste numarul de camere, si controleaza lantul de restaurante Spring Time, producatorul de pateuri Mandy si mai multe afaceri in imobiliare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri