Aerolineas Argentinas, una dintre cele mai mari linii aeriene din America de Sud, a semnat la 1 noiembrie 2011 un acord reciproc de code-sharing cu Air France si KLM.
Air France si KLM vor oferi clientilor acces la un numar semnificativ de noi rute din America de Sud operate in prezent de Aerolineas Argentinas cu plecare din Buenos Aires. Aceste destinatii noi includ orase precum Cordoba (Argentina), Mendoza (Argentina), Rosario (Argentina), Montevideo (Uruguay) si Asuncion (Paraguay).

Acordurile semnate vor intra in vigoare in primul trimestru al anului 2012.

“Air France si KLM sunt primele doua companii europene care semneaza un acord de tip code-sharing cu Aerolineas Argentinas. Suntem mandri de acest parteneriat ce ofera clientilor nostri acces la curse interne si internationale din America de Sud cu plecare din Buenos Aires”, a declarat Erik Varwijk, executive vice president Air France KLM.

Acordurile au fost semnate in preajma intrarii operatorului argentinian in alianta globala SkyTeam, programata pentru anul 2012.

KLM lanseaza patru noi destinatii catre America Latina, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Havana si Punta Cana.

KLM opereaza astfel zboruri catre 24 de destinatii din America Centrala si 28 din America de Sud. Rio de Janeiro, Buenos Aires si Havana/Punta Cana sunt deservite de asemenea si de catre Air France.

Impreuna, cele doua companii opereaza saptamanal 17 zboruri catre Rio de Janeiro, 13 zboruri catre Havana, 10 catre Buenos Aires si 7 catre Punta Cana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri