Actionarii agentiei de turism Accent Travel, numarul patru la nivel national, au aprobat recent vanzarea pachetului majoritar, detinut de catre Comac Limited, firma asociata in ultimii ani de presa cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, informeaza Mediafax.
Actionarii Accent Travel & Events, despre care oamenii de afaceri din turism spun ca este detinuta indirect de Vintu, au aprobat la jumatatea lunii octombrie cesiunea a 80% din partile sociale, detinute de Comac Limited, firma cipriota cu sediul la Nicosia, in favoarea unei terte persoane fizice sau juridice.

Comac Limited a fost asociata in ultimii ani in presa cu numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Restul actiunilor sunt in posesia lui Lucian Boronea, directorul general al agentiei (14,9%), Ioana Loredana Stanciu (5%) si Mihalache Tiberius (0,1%).

Potrivit unui anunt al firmei, actionarii minoritari nu doresc sa-si exercite dreptul de preemptiune la cumpararea partilor sociale cedate de actionarul majoritar.

Accent Travel & Events a urcat anul trecut o pozitie in topul agentiilor de turism din Romania, pana pe locul patru, cu afaceri de 63,4 milioane de lei (15 milioane de euro), in crestere cu 10%. Profitul firmei a scazut cu 42%, la 1,78 milioane de lei.

Agentia este devansata in top de Happy Tour, Eximtur si Perfect Tour.

Accent Travel este, totodata, al treilea mare turoperator din punct de vedere al numarului de romani trimisi in vacante in tara, dupa Eximtur si Mareea. Anul trecut au plecat la mare prin Accent Travel circa 18.500 de romani.

Ultimele doua mari achizitii pe piata agentiilor de turism din Romania au fost facute de catre compania spaniola de administrare a fondurilor de investitii GED, care a preluat in urma cu cativa ani Happy Tour, firma prin intermediul careia a cumparat in aprilie si agentia Prestige Tours.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri