Transportatorul aerian Malev din Ungaria ar putea fi obligat anul viitor de Comisia Europeana (CE) sa returneze ajutoare de stat ilegale in valoare de 100 de miliarde de forinti (332 milioane euro), primite inainte de 2010, a declarat ministrul Dezvoltarii, Tamas Fellegi, citat de Portfolio.hu.
Guvernul a cautat un cumparator pentru Malev si cauta in continuare un investitor puternic pentru preluarea unei participatii majoritare, dar a ajuns la concluzia ca Ungaria are nevoie de o companie nationala de transport aerian, scrie Mediafax.

Fellegi a subliniat ca Malev a trecut pe profit in octombrie si va obtine un rezultat pozitiv si in noiembrie.

"Ungaria nu poate ramane fara o companie aeriana nationala. Fara un transportator national, avantajul Ungariei, ca tinta de investitii, va disparea", a explicat Fellegi motivul pentru care statul trebuie sa se implice in continure la Malev.

Fellegi a adaugat ca Malev trebuie sa mentina destinatii care nu sunt neaparat profitabile, dar care sunt importante din punct de vedere politic.
Investigatia CE referitoare la ajutoarele de stat primite de Malev urmeaza sa se incheie anul viitor, iar din acest motiv guvernul nu poate sa vanda compania pana la sfarsitul acestui an.

Fellegi a confirmat informatii anterioare potrivit carora au existat negocieri pentru o posibila cooperare cu Hainan Airlines din China, dar a spus ca in prezent au loc negocieri cu operatori europeni.

Ministrul a aratat ca cel putin 51% din Malev va trebui sa fie detinuta de catre o companie sau un investitor din UE si a adaugat ca nu exista un plan B in caz de esec.

El a refuzat ca precizeze cine este posibilul investitor european, dar a spus ca este o companie listata la bursa, negocierile sunt avansate, iar un acord final ar putea fi incheiat in primavara anului viitor.

Sursa foto: Wikipedia


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri