Chiar daca in Bucuresti tarifele apartamentelor de lux sunt pe masura, cererea depaseste cu mult oferta
La un anumit nivel, o camera de hotel inceteaza sa mai fie un loc unde sa dormi. Ca si in cazul unui ceas de 100.000 de euro, al carui scop este nu de a arata ora ci de a arata ca iti permiti.

Desi numai milionarii din topul cel mai bogati romani isi permit sa plateasca sume fabuloase pentru un apartament dintr-un hotel de lux, este putin probabil sa achite vreodata tariful de receptie. In cele mai multe cazuri, pretul se negociaza in functie de durata sederii si de numarul camerelor inchiriate. Mai mult, in strainatate, hotelurile ofera diverse bonusuri si reduceri la alte servicii. De exemplu, cel mai scump apartament din SUA este prezidentialul din The Plaza (New York), care costa, ce-i drept, 15.000 de dolari pe zi, insa acopera intregul etaj 18 al hotelului, are o terasa superba cu vedere spre Central Park, seminee de marmura, iar la dispozitia oaspetilor se afla o pivnita cu 2.000 de sticle de vin. Tot 15.000 de dolari costa si o casuta din complexul MGM Mansion (Las Vegas), unde sunt invitati sa stea gratis cei care cheltuiesc sume fabuloase la cazinoul MGM; casuta are patru dormitoare, piscina acoperita, gradina interioara, camera pentru vizionat filme si un valet personal.

In Romania, oricat de scumpe ar fi apartamentele, isi gasesc clienti, cu mentiunea ca 80% din ei sunt straini. Trebuie precizat ca aceste apartamente sunt destinate, in principal, VIP-urilor straine care viziteaza Romania, fie ca este vorba de cantareti, actori, politicieni sau oameni de afaceri. O camera de zi spatioasa, o bucatarie complet echipata, o zona de servit masa si un dormitor luxos compun fiecare din cele doua apartamentele prezidentiale din JW Marriott Grand Hotel. Se adauga o camera de baie imensa, dotata cu produse Neutrogena, si cada ingropata in podea. Apartamentul are 150 de metri patrati si costa 1.800 de euro pe zi, fiind dotat, printre altele, cu linii telefonice internationale, acces la Internet si canal HBO. Oaspetii au acces gratuit la toate facilitatile hotelului (sauna, piscina, gimnastica), precum si la Executive Lounge, zona in care se servesc sandvisuri si bauturi.

Apartamentul prezidential de la hotelul Intercontinental***** costa 1.200 de euro si se afla la etajul 21. Cu o suprafata de 200 metri patrati, apartamentul se compune din doua dormitoare, doua bai, jacuzzi, sauna, bucatarie utilata si o camera de zi cu o panorama superba. Un apartament frumos, semicircular, in Athenee Palace Hilton*****, cu vedere spre Palatul Regal si Piata Revolutiei, costa 816 de euro pe zi si are o suprafata de 81 metri patrati. Apartamentul este mobilat in stilul clasic frantuzesc si are un dormitor mare, cu baie, o camera de lucru spatioasa si baie pentru oaspeti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri