Numarul romanilor care si-au petrecut vacantele in strainatate a crescut in acest an cu 25-30%, destinatiile favorite fiind, ca si in anii trecuti, Grecia, Turcia, Bulgaria si Spania, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), scrie Mediafax.
"In contextul evenimentelor politice si sociale declansate in nordul Africii si partial in Orientul Mijlociu, destinatii precum Tunisia, Egipt sau Siria au pierdut interesul clientilor nostri, traficul diminuandu-se foarte mult. A avut de castigat Dubaiul, ca destinatie calda, cosmopolita si relativ aproape de Romania. In acelasi timp, pe fondul general al crizei mondiale, tarifele au devenit mult mai accesibile", potrivit ANAT.

Numarul de turisti care au plecat in statiunea turca Antalya s-a mentinut la nivelul anului trecut, chiar daca tarifele pentru Turcia au crescut cu aproximativ 10%, lucru care se poate afirma si despre litoralul bulgaresc si regiunea Halkidiki din Grecia. Aceste destinatii au inregistrat, de asemenea, un numar de turisti similar celui din anul precedent.

Ca noutate in acest an, turistii romani au fost interesati de vacante in destinatii exotice precum Republica Dominicana, Maldive, Jamaica sau Dubai, obtinute la jumatate de pret daca au fost achizitionate cu mult timp inainte.

De un interes constant s-au bucurat in 2011 si programele tip "Senior", in special cele derulate de Spania, Cipru si Israel. Programele se adreseaza turistilor cu varsta de peste 55 de ani, in extrasezon.

In ceea ce priveste destinatiile interne, litoralul a fost si in acest an cea mai ceruta destinatie a turistilor romani. In week-end-urile din varf de sezon (20 iulie-20 august), statiunile de pe litoral au avut un grad de ocupare de 100%, dar in timpul saptamanii au fost ocupate in proportie de sub 50%.

Potrivit ANAT, in acest an au existat destinatii interne, precum Delta Dunarii, care au avut o crestere importanta, achizitionarea pachetelor balneare a fost intr-o usoara crestere, iar piata turismului de afaceri a crescut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri