Deputatul PDL de Bucuresti Cristian Petrescu (41 ani), ar urma sa fie noul ministru al Turismului ca va lua locul ocupat de Elena Udrea mai bine de trei ani in noul cabinet Ungureanu.
Petrescu a mai activat în domeniul turismului ca director executiv al Directiei Dezvoltare Turism din cadrul PMB, in perioada in care Adriean Videanu era primarul Capitalei.

Potrivit informatiilor publicate pe pagina Camerei Deputatilor si pe blogul personal, Cristian Petrescu, este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice si are un master in Ecoturism si protectia Mediului.

In perioada 2005-2007, viitorul inlocuitor al Elenei Udrea a ocupat functia de director general al Centrului naţional de invatamant turistic. Anterior, Petrescu a fost seful de cabinet al primarului sectorului 3, Liviu Negoita.

In declaratia de interese, Cristian Petrescu mentioneaza ca in 2011 a obtinut 3 contracte finantate din fonduri europene de la Ministerul Dezvoltarii pe care urmeaza sa-l conduca.

Valoarea totala a contractelor este de 2,9 milioane lei. Contractele au fost acordate prin intermediul Programului Operational Regional. In dreptul beneficiarului acestui contract, deputatul Cristian Petrescu mentioneaza Asociatia Profesionistilor de turism din Romania.

Anul trecut, deputatul PDL Cristian Petrescu a mentionat in declaratia de interese trei contracte de asistenta juridica incheiate de cabinetul de avocatura al sotiei cu Compania Nationala de Autostrazi. Potrivit declaratiei, cele trei contracte insumeaza 1,5 milioane euro. La rubrica “tipul contractului”, deputatul a mentionat: “Reprezentare si asistenta juridica in procedura de expropriere pentru A2 si A3”. Contractele au fost incheiate in 2004 si 2006, dar nu este clar daca ele s-au finalizat sau daca sunt inca in derulare.

In declaratia de avere a politicianului se regasesc mai multe terenuri achizitionate in judetul Prahova - pe valea Doftanei, dar si in Capitala. Deputatul PDL detine mai multe locuinte in Capitala, dar si un autoturism Mercedes achizitionat in 2001.

Totodata, in declaratia de averedeputatului Cristian petrescu se regaseste si un imprumut contractat cu BRD in 2008, scadent la 10 ani in valoare de 34.667 roni, echivalentul a circa 8.000 euro.

Foto: Captura cristianpetrescu.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri