Scopul Ministerului Dezvoltarii Regionale este de a atenua diferentele de dezvoltare dintre regiuni, a declarat la instalarea in functie, Cristian Petrescu, adaugand ca va continua proiectele incepute de Udrea si ca vrea ca romanii sa fie mandri ca locuiesc in aceasta tara.
"Voi face tot posibilul ca proiectele incepute sa fie continuate asa cum au fost concepute si sa facem totul pentru ca acest minister sa aduca acea dezvoltare care se regaseste chiar in titlul lui - dezvoltarea regionala a Romaniei. Pentru ca pana la urma scopul ministerului este de a atenua diferentele de dezvoltare dintre regiunile Romaniei sau de a preveni sa apara aceste diferente", a spus Petrescu.

El a adaugat ca programele incepute de cea pe care a inlocuit-o, Elena Udrea, sunt bune, sunt bine finantate, ceea ce inseamna ca simpla continuare a acestora va duce la o buna activitate a ministerului, scrie Mediafax.

Petrescu a afirmat ca in calitate de parlamentar membru in comisia de industrii si servicii a Camerei Deputatilor a avut ocazia sa-i cunoasca pe majoritatea celor din echipa ministerului, de la secretari de stat la directori de companii din subordine.

"As fi vrut sa va spun despre transparenta, despre proceduri, despre creare de locuri de munca, despre investitii, dar practic le-a spus doamna ministru Udrea pana acum si nu are rost sa mai insist. Toate aceste lucruri care s-au facut bine vor continua, vom incerca sa imbunatatim ceea ce poate n-a mers prea bine pana acum, iar transparenta si procedurile bune definite vor fi principala noastra tinta. Sunt foarte multe proiecte in turism care pot face ca numarul de turisti sa creasca. Avem o tara frumoasa care trebuie cunoscuta atat de turistii straini, cat si de cei romani, sa se simta mandri de Romania si sa se bucure ca locuiesc in Romania", a incheiat Petrescu.

La ceremonia de instalare in functie a noului ministru al Dezvoltarii a fost prezent si premierul Mihai Razvan Ungureanu, care i-a cerut lui Petrescu sa respecte solicitarile de transparenta in administratie formulate de presedintele Traian Basescu, apreciind ca ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publica.

"Sa mentineti o legatura, un dialog pe orizontala cu membrii Cabinetului care sunt direct interesati ca activitatea dumneavoastra sa mearga bine, sa performeze, precum Leonard Orban, printre altii, si sunt convins de asemenea ca prin transparenta, in termenii la care facea trimitere si presedintele Romaniei ieri seara, activitatea acestui minister va capata si mai multa expunere publica si, implicit, mai multa importanta intr-un an dificil", a spus Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la investitura noului Cabinet, ca asteapta de la acesta mai multa transparenta si rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, mentionand ca vrea ca pe site-urile ministerelor sa apara fiecare ban cheltuit, chiar in fiecare zi.

Sursa foto:cristianpetrescu.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri