Operatorul aerian low-cost Wizz Air va transfera complet operatiunile bazei de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni, incepand cu 25 martie, ceea ce va conduce la o majorarea a pretului biletelor in medie cu 6 euro.
Mutarea pe Otopeni va creste costul de operare cu 25%, la un milion de euro pe luna.

“Wizz Air este nevoita sa mute operatiunile pe Otopeni, ceea ce va determina ca, preturile oferite pasagerilor sa creasca. In ultimii cinci ani taxele de aeroport din Bucuresti aproape ca s-au dublat si pe Otopeni sunt cu 25% mai mari fata de Baneasa. Daca ar trebui sa recuperam in totalitate cresterea ar trebui sa majoram pretul biletelor cu aproximativ 4%”, a declarat Mike Powell, chief financial officer Wizz Air.

Wizz Air intentioneaza sa creasca in Romania cu 75% numarul de zboruri disponibile in aceasta vara si sa realizeze investitii noi, de 100 milioane euro in achizitionarea a doua aeronave. Compania se asteapta sa creeze circa 500 de noi locuri de munca.

Incepand cu 25 martie, Wizz Air va incepe operarea de doua ori pe saptamana a zborurilor catre Memmingen (Germania), cu preturi incepand de la 93 lei (pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse). Acesta destinatie se adauga celor deja anuntate: Verona (Italia), Budapesta (Ungaria) si Palma de Mallorca (Spania). Frecventa curselor va creste la 123 de zboruri pe saptamana.

Wizz Air estimeaza ca va transporta in urmatoarele 12 luni un numar de doua milioane pasageri, mutarea in Otopeni eliminand restrictiile de zbor pe timp de noapte.

Operatorul aerian spune ca a fost lider in luna ianuarie pe segmentul low-cost cu o cota de piata de 66,4%, in timp ce Blue Air a avut doar 26,2%.

Anul trecut, Wizz Air a transportat 2,7 milioane de pasageri, in crestere cu 29% fata de 2010, castigand pentru prima data pozitia de cel mai mare transportator aerian din Romania, in fata Tarom.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Flota companiei este compusa din 35 aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri