Perspectiva turismului din Grecia este sumbra in acest an, mai ales pentru sezonul de vara, iar proprietarii a circa 1.000 de hoteluri, reprezentand 10% din total, si-au anuntat intentia de a vinde in viitorul apropiat, potrivit cotidianului elen Kathimerini, citat de Mediafax.
Aproximativ 10% din proprietarii de hoteluri si-au anuntat intentia de a vinde in perioada urmatoare prin intermediul agentilor imobiliari, site-urilor specializate si altor canale de investitii, a declarat presedintele asociatiei hotelierilor, Giorgos Tsakiris. Procentajul de 10% este echivalent cu circa 1.000 de hoteluri.

Criza economica si lipsa de lichiditati a crescut numarul hotelurilor care s-au inchis, a spus Tsakiris. Aceeasi situatie face, insa, foarte dificila si gasirea de cumparatori, chiar daca pretul mediu de pornire a scazut cu aproximativ 10%.

In regiunea Atica, aproximativ 50 de proprietari de hoteluri au anuntat ca se afla in cautarea unui cumparator. Una din marile agentii imobiliare din Grecia are in prezent in oferta 22 de hoteluri in Atica, totalul preturilor fiind de 290,6 milioane de euro. Jumatate din acestea sunt in centrul Atenei.

Cel mai scump hotel scos la vanzare in Atena este situat in apropierea Pietei Omonia, are 385 de camere si un pret de 95 milioane de euro.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scazut puternic din cauza grevelor si violentelor frecvente, care au redus rezervarile si au inghetat piata organizarii de conferinte. Printre companiile care au anulat conferinte planificate la un hotel de cinci stele din Atena se numara Microsoft, Siemens si Honeywell.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri