Inchirierea apartamentelor pe termen scurt, in regim hotelier, este un business destul de dezvoltat pe plan local, mai ales in perioada vacantelor. Cum arata oferta de cazare in regim hotelier in apropierea Pastelui.

Inchirierea in regim hotelier pare a fi o varianta convenabila pentru proprietarii de locuinte din zonele turistice, iar apropierea Pastelui nu face decat sa accentueze aceasta tendinta. Conform datelor obtinute de Imobiliare.net, preturile pornesc de la 10 euro/ noapte de persoana, dar pot atinge si 150 euro/ persoana pentru un sejur de trei nopti.Valea Prahovei ramane campioana in ceea ce priveste numarul ofertelor de cazare si pe segmentul inchirierilor in regim hotelier. Proprietarii pun la dispozitia clientilor unitati dintre cele mai variate, de la garsoniere in centrul orasului sau al statiunii pana la case de vacanta retrase.

Pretul pentru inchirierea unui apartament intr-o vila de lux din Sinaia ajunge la 50 euro/ noapte, pe cand in zona Brasovului, turistii pot alege varianta Zarnesti, intre Rasnov si Bran, platind doar 10 euro/ noapte pentru un loc in vila. Aceeasi unitate poate fi insa inchiriata si pe termen mai lung, vila fiind formata din 5 garsoniere in schimbul carora cei interesati pot plati 1.200 euro/ luna sau 12.000 euro/ an.

La Predeal, de exemplu, turistii pot inchiria o vila aflata in apropierea partiei Clabucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro/ noapte, iar la Rasnov pensiunile ofera pachete cu toate cele trei mese si cazare pentru trei nopti intr-un cadru rustic la 132 euro/ persoana.

Bucovina si Sibiul, alternative la Valea Prahovei

Aici, turistii pot petrece Sarbatorile Pascale intr-o pensiune aflata la doar 200 metri de Manastirea Voronet, in zona Gura Humorului, platind pentru inchirierea intregii unitati 80 euro/ noapte. In Marginimea Sibiului pe de alta parte, o persoana poate plati pentru o noapte de cazare intr-o pensiune chiar mai putin de 10 euro, potrivit analizei Imobiliare.net.

Daca la oferta din orase se mizeaza mult pe confortul locuintei oferite spre inchiriere, la casele de vacanta din statiunile turistice, accentul cade pe priveliste si pe posibilitatea de relaxare. Majoritatea anunturilor mentioneaza cadrul natural deosebit si activitatile in aer liber (terenuri sintetice multifunctionale, mese de ping-pong, gratare). Livingurile de mari dimensiuni, unele cu seminee, si bucatariile utilate ultramodern sunt amintite si ele frecvent.

Inchirierile in regim hotelier din Bucuresti


Tendinta de inchiriere in regim hotelier este in plina dezvoltare in cazul Bucurestiului, iar zona ultracentrala pune la dispozitia celor interesati cea mai generoasa oferta. Garsonierele si apartamentele renovate si complet utilate din zona Universitatii, Unirii, Victoriei sau Dorobanti devin astfel alternativa economica de cazare la hotelurile de 4 si 5 stele din centru.

Pentru o zi de cazare in apropiere de cladirea Universitatii din Bucuresti, cei interesati pot plati in medie 40 de euro pentru o garsoniera, in jur de 55 euro pentru un apartament de doua camere si 80 euro pentru unul de 3 camere.

Variante de cazare exista si in zona Unirii, unde proprietarii cer in jur de 30 euro/ zi pentru o garsoniera, dar si in Dorobanti sau Piata Victoriei unde media pentru inchirierea unui apartament de 3 camere, de exemplu, ajunge la 65 euro/ zi. O data cu indepartarea de centru, scad si preturile, astfel ca in zona 1 Mai, inchirierea unui apartament de doua camere ajunge la 35 euro, iar in zona Brancoveanu o garsoniera poate fi inchiriata cu 20 euro/ zi.

Spre deosebire de cazarea consacrata in hoteluri, principalele atuuri ale cazarii in regim hotelier sunt preturile practicate, faptul ca in aceeasi unitate se pot caza mai multe persoane, dar si facilitatile puse la dispozitie, similare celor lasate acasa.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri