Hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au pregatit oferte la tarife comparabile cu cele de anul trecut, la Sinaia trei nopti de cazare la hotel costand 448 de lei. Si la pensiunile din Brasov preturile sunt similare celor de anul trecut si variaza intre 200 si 450 de lei pentru patru nopti, informeaza Mediafax.
Cea mai scumpa, dar si cea mai cautata dintre statiunile din Prahova este Sinaia. In aceasta statiune pretul unei vacante de Paste pentru o persoana este de aproximativ o suta de euro la un hotel de trei stele.

Astfel, pentru 448 de lei de persoana, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din statiune ofera trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun, primire traditionala cu oua rosii si cozonac, dar si dejun special cu produse traditionale in ziua de Paste. Tot la Sinaia, intr-un hotel de patru stele vacanta de Paste pentru o persoana costa 700 de lei si include patru nopti de cazare in camera dubla cu demipensiune, dejun in ziua de Paste, gustare traditionala in noaptea de Inviere, dar si acces gratuit la sauna, jacuzzi, sala de fitness, internet si parcare.

La Busteni preturile sunt mai mici decat la Sinaia. Astfel, la un hotel de trei stele din statiune trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun si masa festiva cu bucate traditionale costa 315 lei de persoana, cu o suta de lei mai putin decat la Sinaia. Tot la Busteni, o oferta similara, dar la un hotel de doua stele, costa 270 de lei de persoana.

In statiunile de pe Valea Prahovei ofertele turistice in vile si pensiuni pentru perioada de Paste sunt in general si cu 50 la suta mai mari decat in hoteluri.

Cei care vor sa petreaca sarbatorile de Paste intr-un mod inedit o pot face la un club de golf din Breaza, club care are trei vile in care turistii pot fi cazati.

Clubul de golf de la Breaza ofera cazare la standard de vila si asigura masa cu produse traditionale. Pachetele turistice sunt concepute pentru doua persoane, includ trei zilesi doua nopti de cazare, iar preturile variaza intre 680 si 790 de lei, in functie de vila in care turistii sunt cazati. Printre facilitatile incluse in pachetele turistice se numara: mic dejun, masa festiva traditionala care include pasca, bors si stufat de miel, voucher pentru masaj de relaxare, sauna, baie cu plante aromatice si hidromasaj, lectie de initiere pentru cei care vor sa invete golf, acces gratuit pentru copii pe terenul de minigolf.

In judetul Brasov, cele mai ieftine alternative de petrecere a sarbatorilor de Paste in stil traditional sunt oferite de pensiunile si vilele incluse in Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), care pune la dispozitie aproximativ 3.000 de locuri de cazare in localitati precum Bran, Moeciu, Poiana Marului, Rasnov, Zarnesti, Sacele sau Bunesti.

"Pana in prezent avem putin peste 60% din locuri rezervate pentru vacanta de Paste. Unele pensiuni au mai redus preturile fata de anul trecut cu pana la 10%, dar nu toate. Mai sunt si pensiuni care au pastrat pretul. Comparativ cu anul trecut, gradul de ocupare este cam la fel, nu sunt diferente notabile", a spus Ioana Dodita, repezentant ANTREC.

Preturile pentru vacanta de Paste la tara in pensiunile ANTREC sunt cuprinse inte 200 si 450 de lei de persoana pentru patru nopti de cazare, cu demipensiune si masa festiva de Paste, cu produse traditionale.

De asemenea, turistii pot participa, in noaptea de Inviere, la slujba religioasa de la biserica din sat, alaturi de localnici. Cei care vor sa petreaca sarabatorile de Paste in oras, pot opta pentru o pensiune sau un hotel in Brasov, Predeal sau Poiana Brasov.

La o pensiune de trei stele din centrul vechi al Brasovului, preturile pornesc de la 43 de lei de persoana pentru o noapte. Pentru un sejur de trei nopti, turistii trebuie sa plateasca circa 300 de lei, pentru patru nopti 389 de lei, iar pentru cinci nopti 469 de lei. O alta oferta, tot in centrul Brasovului, la o vila de trei stele, este la pretul de 110 lei pe zi pentru doua persoane.

De asemenea, la Brasov pot fi inchiriate in intregime vile, la pretul de 1.200 de lei pentru doua nopti si 1.500 de lei pentru trei nopti, vila avand o capacitate de opt locuri in patru camere. La o pensiune sau hotel de patru stele preturile variaza intre 80 si 100 de euro de persoana pentru o noapte.

La o vila de trei stele din Predeal, preturile pornesc de la 50 de lei pentru o noapte de persoana sau 220-240 de lei pentru camera dubla, doua persoane, in tarif fiind inclus micul dejun in ziua de Paste si o surpriza din partea iepurasului.

Multi hotelieri vin cu oferte de grup. Astfel, la o pensiune de trei stele din Timisul de Sus tariful pentru trei nopti pentru un grup de 12 persoane fara mese incluse este de 1.300 de lei pentru o noapte, intreaga vila, sau 325 de lei pentru o persoana, intreg sejurul de trei nopti.

Cei care aleg un hotel de patru stele din Poiana Brasov trebuie sa scoata din buzunar cateva sute de euro. La o pensiune de trei stele din statiune pretul pentru minimum trei nopti de cazare este de 200 de euro pe noapte pentru un apartament cu doua camere, iar la un hotel de trei stele, pentru minimum trei nopti de cazare, pretul este de 100 de euro de persoana pe noapte, cu mic dejun inclus si cina traditionala de Paste.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri