Printr-o investitie britanica de 5,5 milioane de dolari, in Delta Dunarii va deveni operationala, in luna mai a acestui an, o statiune ecoturistica, denumita "Delta Nature Resort", care va oferi servicii turistice de lux si excursii specializate. Statiunea a fost proiectata de firma de arhitecti londonezi "Sagharchi & Associates". "Noua statiune va deschide drumul catre un turism responsabil, in sens ecologic, iar in final va deschide aceasta importanta rezervatie naturala catre vizitatorii internationali ai turismului de lux", este de parere Diwaker Singh, fondatorul si presedintele "Delta Nature Resort". "Delta Nature" este construita pe o suprafata totala de 15 hectare, pe Lacul Somova, o zona cunoscuta pentru diversitatea sa naturala. Planul principal al proiectului a luat ca model de dezvoltare satul traditional de pe grinduri din Delta Dunarii. Situata la numai 20 km de Tulcea, statiunea este legata, prin canalele Deltei, de zonele centrale ale rezervatiei.

Persoanele care dispun de venituri substantiale se vor putea deplasa aici cu elicopterul, statiunea fiind dotata cu un heliport. Turistii vor fi insotiti de o echipa de ecologi si ghizi locali, angajati ai statiunii, in zonele cele mai potrivite pentru bird-watching, pescuit si observarea naturii, atat cu barca, cat si cu vehicule de teren. De asemenea, zona ofera oportunitati pentru vizitarea unor situri culturale si arheologice. Din itinerarele propuse fac parte si vizite la ansambluri monahale, podgorii locale sau ferme piscicole. "Delta Nature Resort" cuprinde 30 de bungalouri luxoase si un club, ce include un restaurant cu specific traditional si international, cu bar, o biblioteca si o sala de conferinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri