Omul de afaceri Nicolae Bucovala investeste circa 8 milioane de euro in modernizarea complexului hotelier Steaua de Mare din Eforie Nord, pe care l-a cumparat recent cu peste 4 milioane de euro de la BCR, care l-a executat silit in urma cu sase ani pe Trita Fanita, fostul proprietar al hotelurilor, conform Mediafax.
Complexul Steaua de Mare cuprinde trei hoteluri, care cumuleaza 700 de camere, trei restaurante, o sala de conferinte, braserie, cofetarie si piscina, avand o suprafata totala construita de aproape 30.000 de metri patrati.

"Am cumparat complexul de la BCR cu peste 4 milioane de euro. Cu cat voi cheltui pentru modernizarea hotelurilor, voi ajunge la investitii de peste 12 milioane de euro, incluzand si achizitia activelor. Banca Transilvania a avut incredere sa finanteze acest proiect", a declarat Nicolae Bucovala, care mai detine doua hoteluri pe litoral si conduce Asociatia Patronala Mamaia.

El a spus ca doua dintre cele trei hoteluri care alcatuiesc "Steaua de Mare" - "Delfinul" si "Meduza" - vor fi modernizate si deschise pana pe data de 15 iunie si vor fi clasificate la 4, respectiv 3 stele.

Cea de-a treia unitate, "Steaua de Mare", va fi clasificata la doua stele, dar reabilitarea ei va incepe in toamna.

Lucrarile de modernizare a hotelurilor, care au fost lasate in paragina in ultimii ani, sunt in curs de derulare.

"Avem sapte firme care lucreaza la modernizarea hotelurilor. Avem insa si ceva probleme cu Enel-ul, pentru ca nu reusim sa ne conectam la energia electrica. Nu este posibil sa nu reusesc, de doua saptamani, sa ma racordez la curent electric. In afara de asta, la cati bani investesc, nimeni nu-mi da nicio facilitate, iar daca se poate, ne mai pun si bete in roate. Investitorii in hoteluri din alte tari beneficiaza de o serie de facilirtati, cum ar fi scutirea de impozit pe profit pentru o perioada de timp", a spus Bucovala.

Acesta a afirmat ca cele trei hoteluri, atunci cand functionau, aveau un grad de ocupare de 95%, iar din totalul turistilor, peste 90% erau straini. Din acest motiv, noul proprietar incearca sa readuca strainii la "Steaua de Mare" si a inceput deja promovarea in Rusia si Belgia, si are pe lista Franta si Finlanda.

Numele hotelurilor vor ramane neschimbate pentru ca, spune Bucovala, sunt deja consacrate pentru un anumit segment de turisti. Omul de afaceri a afirmat ca "Steaua de Mare" este un complex unic la nivel national pentru ca toate hotelurile sunt legate intre ele prin cai de acces acoperite.

In imediata apropiere a complexului exista si o baza de tratament, aflata in proprietatea Ministerului Sanatatii, pentru care Bucovala a facut un memoriu prin care a cerut sa preia administrarea acesteia.

Bucovala mai detine pe litoral hotelurile Tomis (Mamaia) si Cupidon (Saturn).

BCR a inceput procedurile de executare silita a societatii Steaua de Mare la sfarsitul anului 2005, cand doua dintre cele trei hoteluri din complex au fost scoase la licitatie in scopul recuperarii datoriilor pe care Trita Fanita le avea la banca. Ulterior, firma controlata de Fanita a intrat in insolventa si cel de-al treilea hotel a fost scos, la randul lui, la licitatie.

Sursa foto: www.steauademare-britannia.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri