Romania sustine ideea construirii unui nou pod peste Dunare, catre orasul Ruse, Bulgaria, a declarat secretarul de stat din MDRT Marcel Bolos, potrivit Mediafax.
"Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilitatii populatiei si ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschisi sa avem o strategie comuna pentru Dunare, atat in ce priveste partea de infrastructura, cat si partea de port si industria pestelui", a afirmat el, intr-un comunicat.

Romania si Bulgaria vor analiza "posibilitatile de realizare a podului" si impactul asupra sprijinirii mediului de afaceri, potrivit sursei citate.

Bolos s-a intalnit recent la Ruse cu omologul sau bulgar, Nikolina Nikolova, la o dezbatere publica pe tema Strategiei Dunarii.

In Bulgaria va fi construita, in parteneriat cu Turcia si Qatar, o noua autostrada, de circa 300 de kilometri, de la Ruse pana la Svilengrad, la granita cu Grecia si Turcia.

Un singur pod peste Dunare face legatura intre Romania si Bulgaria, Giurgiu - Ruse.

Cele doua state au semnat in anul 2000 un acord pentru realizarea celui de-al doilea pod, Calafat-Vidin, dar proiectul nu a fost finalizat, lucrarile de constructie fiind inca in derulare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri