Un hotel medieval de 5 stele, construit in cladirea fostei manutante din cetatea Alba Iulia, a fost deschis oficial incepand de vineri, investitia de peste 4 milioane de euro fiind realizata de o firma locala in baza unui contract de asociere cu Primaria careia ii plateste circa 800 de euro lunar, informeaza Mediafax.
Hotelul medieval a fost construit de compania Grup Corint SA si se afla in cladirea vechii manutante din apropierea Portii a III-a a Cetatii din Alba Iulia, iar unitatea de cazare a fost deschisa oficial pentru clienti incepand de vineri.

Anterior, oficialii companiei au organizat, joi seara, un eveniment privat in care au prezentat noul hotel selectand foarte strict atat invitatii care au fost din administratie, politica si mediul economic, cat si reprezentantii presei care au avut acces la aceasta intalnire.

Potrivit reprezentantilor companiei Grup Corint, noul hotel dispune, momentan, de doar 22 de camere, dintre care un apartament, iar preturile de cazare variaza intre 70 si 150 de euro pe noapte. Mobilierul, baile si decorurile sunt realizate in stil clasic, iar din luna septembrie hotelul va asigura si servicii de SPA la o piscina interioara, va avea si sali de fitness si de relaxare, dar si sauna si masaj.

Conform surselor citate, investitia in realizarea hotelului medieval se ridica la peste 4 milioane de euro si acesta este clasificat la categoria cinci stele.

Hotel deschis intr-un imobil vechi de circa 300 ani

Hotelul medieval este construit in cladirea fostei manutante din Cetatea Vauban din Alba Iulia, imobil vechi de circa 300 de ani si care se afla in administrarea Primariei Alba Iulia.

Municipalitatea a incheiat, in 2006, cu Grup Corint un contract de asociere prin care cedeaza dreptul de folosinta asupra mai multor imobile si a unei portiuni din santurilor din cetate companiei, iar aceasta plateste 10 la suta din profitul net realizat din activitatea de turism, dar nu mai putin de 800 de euro pe luna.

Printre imobilele incluse in acest contract de asociere si pentru care a primit dreptul de folosinta Grup Corint se numara atat manutanta, in care a construit hotelul medieval, dar si Poarta a III-a a cetatii pe care se afla celebra celula a lui Horea.

Potrivit unor surse din cadrul Primariei Alba Iulia, pana acum firma a platit doar cei 800 de euro pe luna pentru ca nu ar fi inregistrat profit din activitatea de turism.

Desi a fost deschis oficial doar vineri, hotelul a fost folosit si pana acum cu circuit inchis si aici au fost cazati pe parcursul anului trecut ministri sau oameni politici printre care Elena Udrea sau Victor Ponta.

In urma cu un an, managerul Grup Corint, Dan Sabau, declara ca hotelul medieval isi propune sa fie o locatie deosebita de 5 stele care va avea 36 de camere construite sub forma unor apartamente cu living si baie, toate de dimensiuni mari.

Sabau spunea ca hotelul este construit la etajul si mansarda cladirii fostei manutante si va avea un centru SPA cu piscina, sauna, sali de fitness, dar si restaurante si sali de conferinte.

Potrivit sursei citate, constructorii au folosit materiale care recreeaza imaginea clasica a cladirii, iar camerele si baile au un sistem de aeraj natural.

Dan Sabau afirma ca investitia totala se ridica la circa 4,2 milioane de euro.

El estima atunci ca hotelul va fi deschis oficial la 1 mai 2011.

Manutanta este una dintre primele cladiri construite de austrieci in Cetatea Vauban din Alba Iulia, fiind situata in apropierea portii a treia a fortificatiei. Cladirea a fost construita in secolul al XVIII-lea, in jurul anului 1714, dar pastreaza detalii arhitectonice anterioare acestui secol. Imobilul a fost construit ca depozit militar pentru armata cetatii.

Cetatea din Alba Iulia a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea, intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din Romania. Planul cetatii a fost intocmit de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, sub conducerea generalului Stefan de Steinville, completata apoi de generalul Weiss.

Lucrarile propriu-zise la fortificatia de la Alba Iulia au inceput la 4 noiembrie 1715, cand s-a pus piatra de temelie a bastionului Carol, dedicat imparatului, situat pe latura de nord a cetatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri