Menzies Aviation, furnizor britanic global de servicii de handling pasageri, rampa si cargo, a preluat compania romaneasca Kamino Cargo care opera pe Aeroportul International Henri Coanda, Otopeni – Bucuresti.
Kamino Cargo a fost infiintata in anul 1994, fiind prima companie din tara cu un terminal cargo privat. Primul mare client in 1994 a fost British Airways, iar apoi Air France-KLM, Alitalia, Turkish Airlines, Air Moldova, Malev, Aeroflot (din decembrie 2009), Iberia Cargo (din martie 2010), China Airlines, Leisure Cargo, Czech Airlines si Qatar Airways. Kamino are un depozit complet echipat pentru a manipula marfa de toate tipurile si dimensiunile.

Tranzactia a fost asistata juridic de casa de avocatura Biris Goran. „Am asistat la vanzarea primului operator privat de servicii de manipulare a incarcaturii pe Aeroportul Otopeni Bucuresti catre unul dintre liderii mondiali in servicii de aviatie”, a precizat Christian Mindru, care a condus echipa din care au facut parte Dan Jalba si Delia Cozma.

Menzies Aviation a fost asistata de Catalin Micu si Iuliana Negoita de la casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu. Menzies Aviation opereaza din 1995 in 29 de tari, avand 17.000 de angajati ce ofera servicii de manipulare la peste 500 de linii aeriene.

Infiintata in 2006, societatea Biris Goran si-a construit un colectiv de peste 30 de avocati si consultanti fiscali, avand si un departament distinct de consultanta fiscala condus de Ruxandra Jianu (partner), membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. In cadrul societatii, activeaza si avocati asociati si colaboratori care sunt membri ai barourilor din New York si Florida (SUA) si din Quebec (Canada).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri