Doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS, intentioneaza sa inceteze de anul viitor sa mai aduca turisti in Romania, nemultumite de lipsa promovarii pe piata germana si de imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.
"Cele doua grupuri intentioneaza sa se retraga pentru ca o serie de promisiuni facute de MDRT in ultimii ani nu au fost inca onorate. Printre altele, s-au promis in toamna anului trecut investitii in promovarea Romaniei in Germania in valoare de 3 milioane de euro in urmatorii doi ani si nu s-a facut nimic", au declarat surse din turism, informeaza Mediafax.

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiti de lipsa de predictibilitate din economia romaneasca.

"La problemele cu promovarea se adauga si situatia politica din tara, care erodeaza imaginea Romaniei in strainatate. Pentru a incerca sa-i convinga pe turoperatori sa nu plece din Romania, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu se afla acum la Berlin, incercand sa negocieze cu ei", au mai spus sursele citate.

Barhalescu a spus ca se afla la Berlin pentru a discuta nu doar cu TUI, ci cu toti turoperatorii germani.

"Nu am venit sa discutam ca se retrag, ci sa clarificam ce plan de bataie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare si pentru asta o sa mai avem o discutie", a spus secretarul de stat.

El a refuzat sa comenteze daca turoperatorii germani sunt multumiti de colaborarea cu atutoritatile romane.

"Nu pot sa va spun daca sunt multumiti sau nu", a afirmat el.

Barhalescu s-a abtinut sa comenteze su daca partea romana este multumita de colaborarea cu TUI si ITS, care au adus in aceasta vara pe litoral peste 2.000 de turisti germani.

"Nu comentez. Va trebui sa facem o evaluare, sa vedem statistici. Trebuie sa vedem cum privesc ei situatia", a spus Barhalescu.

In anul 2009 MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul sa revina din 2010 in Romania. Din 2006 grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

ITS opereaza la randul sau de cativa ani pe piata romaneasca, iar inca din 2009, in urma discutiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentantii companiei de turism s-au declarat nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc.


Sursa foto:freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri