Greva anuntata de personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va incepe vineri, a anuntat joi sindicatul Ufo, intr-o scrisoare adresata salariatilor si publicata pe site-ul sau de Internet, relateaza AFP.
"Vineri va fi prima zi in care greva se va concretiza", scrie sindicatul, fara mai multe detalii. Ora exacta si aeroporturile afectate nu vor fi indicate decat cu sase ore inainte de declansarea actiunii de protest, relateaza Mediafax.

Miscarea sociala risca sa provoace importante perturbari ale traficului intern si european al companiei Lufthansa, ceea ce va conferi prioritate zborurilor de lung curier.

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marti ca va cere intreruperea temporara a activitatii la Lufthansa in Germania "anuntata in ultimul moment" si "foarte curand". "Pregatim o greva cu durata nedeterminata, pe termen mediu", a adaugat Nicoley Baublies, presedintele sindicatului.

In aprilie, Ufo a cerut o crestere a salariilor cu 5 la suta pe 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Ufo sustine ca aproximativ doua treimi din totalul de 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii sai.

Responsabilul de personalul pentru traficul de pasageri al Lufthansa, Peter Gerber, a afirmat marti ca fiecare zi de greva ar costa mai multe milioane de dolari compania, deja afectata de cresterea preturilor la carburanti si de concurenta din Europa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri